WoningBouwersNL realiseert in samenwerking met Nieuwbouw Nederland en Tellers&Benoemers een uniek Data Dashboard. Met dit dashboard kun je in een paar klikken alle relevante informatie over zowel de actuele vraag als het aanbod van nieuwbouw koopwoningen in welke regio dan ook vinden.

De vereniging van woningbouwspecialisten geeft met dit dashboard haar leden de mogelijkheid om data op een snelle en overzichtelijke manier te raadplegen. “Door het combineren van verschillende marktcijfers en rapporten kunnen we onze visie nog accurater vormgeven. Dit gun ik onze leden ook en daarom ben ik met Nieuwbouw Nederland rond de tafel gaan zitten”, aldus Jannes van Loon, marktonderzoeker WoningBouwersNL. “De mogelijkheden van dit dashboard zijn eindeloos. Hopelijk kunnen we hiermee vele bouwondernemers een voorsprong geven op de concurrentie”, aldus Jasper van den Brink, Nieuwbouw Nederland.

Alle gebruikers van dit dashboard vinden antwoorden op vragen over de woningvoorraad, de sociaal economische structuur, demografische ontwikkeling, woonwensen en meer indicatoren per wijk, buurt of gemeente. Het WoningBouwersNL Data Dashboard laat onder andere het volgende zien: de ontwikkelkansen in een bepaalde wijk, de woonwensen van woningzoekenden in een bepaalde gemeente of hoeveel mensen zich hebben ingeschreven voor een bepaald project.

Voorbij is dus vanaf nu het raadplegen van verschillende onderzoeksrapporten en marktanalyses. Alle openbare en niet-openbare bronnen (zoals CBS, Primos, Woningborg, Bouwgarant, SWK) zijn in het dashboard gebundeld. De benodigde en actuele data worden simpel ontsloten voor de slimme vastgoedprofessional die zijn bedrijfsproces graag zo efficiënt mogelijk inricht.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie