Wij bundelen de krachten van de WoningBouwers die zich bij ons aansluiten door:

 • Hun belang actief te vertegenwoordigen in Den Haag. 
 • Het delen van onze uitgebreide woningmarkanalyses waarbij je je marktkennis halfjaarlijks volledig kunt updaten!
 • Hun kennis te laten maken met Het WoningBouwersNL Data Dashboard, waarmee je in een paar klikken alle relevante informatie over zowel de actuele vraag als het aanbod van nieuwbouw koopwoningen vindt.
 • Het organiseren van regionale overleg- en inputmeetings.
 • Kennis- en bijspijkersessies te organiseren over onder meer fiscaliteiten en andere juridisch relevante onderwerpen.
 • De leden maandelijks te informeren over de (bouw)ontwikkelingen in Nederland en daarbuiten. Dit doen we onder andere door maandelijks het Bulletin te publiceren.
 • Praktijkdagen en excursies te programmeren.
 • Deel te nemen aan meerjarige samenwerkingsverbanden met overheid, andere brancheverenigingen en marktpartijen zoals het LenteAkkoord en het KAN Platform.
 • De leden tijdens bijeenkomsten en acties te inspireren verder te innoveren.
 • De ambitieuze vastgoedprofessional die zich verder wil ontwikkelen de WoningBouwersNL Opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl aan te bieden (tegen betaling).
 • Ontmoetingen tussen leden en experts in de keten te arrangeren om ieders netwerk te vergroten en nieuwe inzichten op te doen.
Lees meer over ons

Ons land dagelijks een stukje mooier maken

Informeren, verbinden, inspireren, belangenbehartiging en financiële ledenvoordelen zijn dan ook de kerntaken voor WoningBouwersNL. Hiermee probeert WoningBouwersNL steeds de meest gunstige omstandigheden te creëren voor ontwikkelende bouwers.

Informeren

Antwoorden van morgen, op de vragen van vandaag

WoningBouwersNL staat bekend om publicaties zoals de Thermometers en de Bulletins. Hierin lezen WoningBouwersNL leden al decennia lang trefzekere marktinformatie, waardoor ze beter op de hoogte zijn van wat er speelt.

Maar WoningBouwersNL informeert ook op andere manieren. Zo kunnen leden terecht bij de vereniging voor alle eerstelijns juridische vragen over contracten, bestemmingsplannen of mogelijke belastingvoordelen. En als voor de beantwoording van een vraag een specialist nodig is, dan kent WoningBouwersNL de specialist en brengt deze in contact met het lidbedrijf.

Neem contact op met de helpdesk
Verbinden

Maak gebruik van een sterk netwerk

Door kennis te delen ontstaan al gauw betere oplossingen waarmee kosten en tijd bespaard kunnen worden. Maar om te delen is wel eerst verbinding nodig. Al sinds 1932 verbindt WoningBouwersNL leden en andere partijen die iets voor elkaar kunnen betekenen.

Dat doet WoningBouwersNL door onder andere netwerksessies en flitsbijeenkomsten te organiseren, maar ook door coalities aan te gaan met corporaties en bedrijven uit de bouwindustrie. Maar denk ook aan het koppelen van interessante start-ups met grown-ups en aan ‘jong’ met ‘oud’. Zo kunnen de leden een sterk netwerk opbouwen en bijvoorbeeld ervaring en kennis uitwisselen met collega-ondernemers.

Bekijk aankomende events
Inspireren

Wat zijn de trends en ontwikkelingen

Slimme technologieën zorgen dat de computersystemen van de ontwikkelaar, architect, bouwer, onderaannemer en leveranciers steeds meer integreren. Ook maken 3D-printtechnieken hun opwachting in de bouw.

Innovaties veranderen de manier van ontwikkelen en bouwen voortdurend. WoningBouwersNL volgt voortdurend trends en ontwikkelingen in de samenleving op de voet en bedenkt daarbij hoe ze van invloed kunnen zijn op de bouwsector en op de leden in het bijzonder. Met deze vertaalslag inspireert WoningBouwersNL haar leden. Zo is WoningBouwersNL een drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen en een stimulans voor elke ontwikkelaar om vooruitstrevend te ondernemen.

Belangen en behartigen

Ontwikkelen onder gunstige politieke voorwaarden

Door gesprekken te voeren met beleidsmakers en bewindslieden creëert WoningBouwersNL gunstige randvoorwaarden voor WoningBouwers. Daarbij schroomt WoningBouwersNL er niet voor om regelmatig de media op te zoeken. Op deze manier is WoningBouwersNL een belangrijke belangenbehartiger.

Met persberichten, kritische columns, acties en campagnes staat WoningBouwersNL regelmatig op de barricade voor de sector. Maar ook door in samenspraak met andere organisaties producten en diensten voor de hele sector te verzinnen creëert WoningBouwersNL een beter ontwikkel- en bouwklimaat. Soms is het belangrijk dat het verhaal van de achterban verteld wordt, maar soms is ook gewoon actie geboden.

Bekijk actuele berichten
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie