De zomer en versoepelingen. Er zijn opnieuw versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verandert er en wat blijft er belangrijk?

Vaker terug naar kantoor

Ook als je niet noodzakelijk op kantoor hoeft te zijn, mag je nu voor maximaal 50% van je werktijd op kantoor werken. Wil je weten hoe je veilig op kantoor  met 1,5 m afstand  kunt werken?  Bekijk de uitgebreide checklist ‘Werken op kantoor’ of een samenvatting ervan in  de  infographic  ‘Werken op kantoor’.

Organiseren  van activiteiten  voor grotere groepen, bijvoorbeeld  bij een oplevering of  een  gezellige zomer barbecue met collega’s,  moet nog altijd gebeuren met inachtneming van de 1,5 m onderlinge afstand.  Overweeg dus goed of het nu al het juiste moment hiervoor is.

Minder vaak een mondkapje

Er hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden in publieke binnenruimten, tenzij anderhalve meter afstand hier niet handhaafbaar is. Dat laatste geldt bijvoorbeeld bij stations, vliegvelden, in het OV, op middelbare scholen maar ook in de bedrijfsbus bij 3 of meer personen. Houd  de  maatregelen  aan  zoals  weergegeven op de posters van de Rijksoverheid.

Tips om veilig samen te werken vind je in  de  infographic  ‘Samenwerken op min. 1,5 meter afstand’. Ook deze is in meerdere talen beschikbaar. 

Geen maximum groepsgrootte meer

Er is geen maximum meer voor groepsgrootten en voor het ontvangen van gasten thuis.  Deze beperking gold al niet op de werkvloer dus hier verandert eigenlijk niets.

Geen veranderingen: reizen/vakantie

Je mag alleen reizen naar ‘veilige’ landen. Bereid de reis goed voor en controleer kort voor vertrek of er wijzigingen zijn. Is er een inreisverbod? Is er een vliegverbod? Heb ik  een  negatieve coronatest nodig? Hoe oud mag die zijn? Welke eisen gelden er voor het certificaat van de test(en)? Welke verklaringen moet ik kunnen laten zien? Moet ik in quarantaine? Welke regels gelden er voor de quarantaine?   De overheid geeft reisadviezen.

Er verandert  ook niets aan de afspraken rondom samen naar of voor het werk reizen.  Check  de  infographic  ‘Veilig reizen naar je werk’.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie