WoningBouwersNL is op zoek naar een gedreven

Allround Communicatiemedewerker (32 uur per week)

Wie zijn wij?

Al bijna 90 jaar is WoningBouwersNL de brancheorganisatie voor bedrijven die woningen ontwikkelen en bouwen. Of het nu gaat om onze belangenbehartiging, onze juridische adviezen, onze marktonderzoeken of onze congressen: met onze leden doen we er alles aan om voor iedereen in Nederland een betaalbare woning in een duurzame leefomgeving te realiseren. Dat doen we met een enorme dosis passie en deskundigheid. En met onze prikkelende artikelen schudden we de politici in Den Haag graag een beetje op! Het representeren en faciliteren van ongeveer 140 ontwikkelende bouwondernemers vraagt om kennis van de actuele woningmarkt, oog voor de complexiteit van het ontwikkelingsvak en een visie op de toekomst. Er ligt een enorme woningbouwopgave in Nederland. In onze ogen heeft Iedereen recht op een fijne woonplek waar je je veilig voelt en je je kunt ontwikkelen. Daar zetten wij ons dagelijks met veel enthousiasme voor in. Kan en wil jij dat ook? Misschien ben jij dan binnenkort onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Jij helpt ons om onze verhalen zo goed mogelijk te vertellen. Als communicatieve spin in ’t web bouw je aan de bekendheid en reputatie van WoningBouwersNL. Dat gebeurt zowel online via onze website, sociale media, webinars en video’s vanuit onze eigen webinarstudio, als offline via evenementen, lobbyactiviteiten, perscontacten en printmedia. Jij geeft handen en voeten aan het marketing- en communicatiebeleid. Je schakelt in overleg en waar nodig externe bureaus in en je houdt een relevant netwerk in stand met journalisten en influencers. Je zoekt naar nieuwe manieren om de binding met de leden te versterken.

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met de thema’s ‘wonen’, ‘de woningmarkt’ en ‘de inrichting van Nederland’
 • Je bent maatschappelijk betrokken en geïnteresseerd in de achterliggende politieke verhoudingen
 • Je hebt een onderzoekende geest en een neus voor nieuws
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft makkelijk persberichten, blogs en andere artikelen
 • Je kunt je goed verplaatsen in de belangen van onze leden
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde studie in de Journalistiek, Marketing & Communicatie of Multimediadesign (MBO of HBO)
 • Je hebt kennis van en ervaring met de verschillende sociale media en monitoring tools
 • Je gaat graag aan de slag met grafische programma’s, mailingsystemen en het beheren van websites en SEO
 • Je bent een behulpzame teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig werken en prioriteren
 • Je bent proactief en kunt snel schakelen
 • Je maakt makkelijk contact en bent een slimme netwerker
 • Je bent flexibel inzetbaar in taken als ook in werktijden.

Wat kunnen wij jou bieden?

We bieden je een inspirerende werkomgeving in een enthousiast team (7 collega’s). Je krijgt veel vrijheid in de uitvoering van jouw taken. De informele werksfeer geeft je alle ruimte om eigen ideeën in te brengen. Bovendien kun je in korte tijd veel relevante ervaring opdoen op het marketing- en communicatievlak. We bieden je goede begeleiding en opleidingsmogelijkheden om jouw skills te vergroten. Kortom, een ideale functie om meters te maken en door te groeien. We gaan uit van een jaarcontract met uitzicht op verlenging. We bieden je een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand.

Interesse?

Voldoe je aan het profiel en heb je interesse? Leuk! Laat het ons zo snel mogelijk weten.Je cv met korte motivatie graag sturen naar Anneloes@woningbouwersnl.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Anneloes van der Woude (070 386 02 04 ). Inzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Gesprekken plannen we vanaf medio september in.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie