Het WoningBouwersNL Jaarcongres was weer een congres zoals we ze graag zien, een prettig samenzijn met collega WoningBouwers die elkaar veelal lang niet hebben gezien. De Mauritskazerne in Ede bleek, door de grote ontwikkelingen die het gebied doormaakt, menig navigatiesysteem te verwarren waardoor we iets later dan gepland begonnen.
De sfeer zat er echter al voor het begin van het programma al goed in. Toen iedereen voorzien was van een drankje en een plek had gevonden mocht Piet Adema de aftrap geven voor een inspirerend en prikkelend programma.

“Tiny huizen zijn rete-irritant.”

Adriaan Geuze, West8 wist met zijn presentatie vol (zelf gemaakte) foto’s menig aanwezige te overtuigen van de noodzaak tot regie.
Na een korte adempauze introduceerde dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck de andere sprekers die elk 6 minuten hadden om hun claim op de ruimte uiteen te zetten en de aanwezigen te overtuigen. Namens de vele producten en diensten die een claim leggen op de ruimte in Nederland hadden we de volgende vertegenwoordigers:

Mobiliteit & Burgers:
Marco te Brömmelstroet, Professor in Urban Mobility Futures, UvA

Voedselproductie:
Petra Berkhout, landbouweconoom WUR

Energie:
Daan Schut, Chief Transition Officer (CTO) Alliander

Gebouwde omgeving:
Jac Vries, Algemeen directeur VBM Ontwikkeling

Met enkele kritische vragen van Sander gingen de sprekers op zoek naar een gezamenlijke visie op de inrichting van Nederland waarna Bas Haring, volksfilosoof en Hoogleraar Publiek begrip van Wetenschap ons op geheel eigen wijze trakteerde op een puntsgewijze ontleding van de dag waarvan er een meerdere malen herhaald werd; “Tiny huizen zijn rete-irritant.”

Na de afsluitende woorden en het bedanken van de sprekers door Coen van Rooyen, directeur WoningBouwersNL was er alle ruimte voor een goed gesprek met collega WoningBouwers. Een goed verzorgd lopend buffet en versnaperingen zorgden ervoor dat velen nog lang bleven napraten.


Daan Schut | Alliander

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie