Zaterdag gepubliceerd in de Telegraaf ‘De Kwestie: Gaan die 100.000 huizen per jaar er komen?, een interview met onze directeur Coen van Rooyen en Vera Uunk.

“De belangrijkste oorzaak van het uitblijven van die groei is een gigantisch ambtenarentekort.”

Om de woningnood in Nederland te lenigen, wil het kabinet per jaar 100.000 woningen bouwen. Grote vraag is of dat wel realistisch is.

Bouwlocaties moeten nog – mogelijk met dwang – worden aangewezen en de stikstofaanpak van het kabinet botst met de bouwambities. Daarnaast erkende minister De Jonge (Volkshuisvesting) in deze krant dat de geplande bouw mogelijk niet eens toereikend is. Gaan die 100.000 woningen per jaar er komen, of is dat een utopie? Vera Uunk is optimistisch, Coen van Rooyen ziet het niet gauw gebeuren.

“De belangrijkste oorzaak van het uitblijven van die groei is een gigantisch ambtenarentekort. Ambtenaren die bestemmingsplannen maken of vergunningen controleren zijn er simpelweg onvoldoende. En personeel dat in arren moede achter een bureau van een andere afdeling vandaan wordt gehaald, weet vaak niet waar te beginnen. Alleen hyperexperts kennen immers de weg in de dichtbegroeide jungle van wetten en regels.”

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie