Op woensdag 1 november lanceerde minister Hugo de Jonge in aanwezigheid van een groot aantal aanbieders van nieuwbouwwoningen het consumentenplatform Nieuwbouw.nl. Doelstelling van het nieuwe platform is het complete nieuwbouwaanbod in de koop- en huursector laagdrempelig bij woningzoekenden in beeld te brengen en de woonconsument zo volledig mogelijk te informeren over alles wat bij nieuwbouw komt kijken.

Projectontwikkelaars verenigd in de brancheverenigingen NEPROM en WoningBouwersNL willen met het nieuwe platform het totale aanbod van nieuwe koop- en huurwoningen inzichtelijk maken voor de consument. Op het platform vindt de geïnteresseerde woningzoekende actuele en gedetailleerde informatie van nieuwbouwprojecten die te koop of te huur worden aangeboden of die nog in ontwikkeling zijn en binnenkort op de markt komen. De consument kan zich via Nieuwbouw.nl rechtstreeks voor alle aangeboden nieuwbouwprojecten inschrijven. De initiatiefnemers verwachten dat Nieuwbouw.nl binnen korte tijd uit zal groeien tot hét nieuwbouwplatform voor de consument, waar nagenoeg alle nieuwbouw te vinden zal zijn.

“Nieuwbouw.nl helpt consumenten bij het maken van keuzes. Het is een grote stap om een nieuwbouwwoning te kopen en soms ook onzeker. Nieuwbouw.nl helpt om te ontdekken: waar kom ik te wonen, hoe ziet de wijk eruit, met wie kom ik te wonen, hoe hoog wordt mijn energierekening etc. Nieuwbouw.nl brengt al die gegevens goed bij elkaar.”, aldus minister De Jonge

De consument kiest bewust voor nieuwbouw
Projectontwikkelaars en makelaars merken dat consumenten steeds vaker bewust voor nieuwbouw kiezen. Onder andere de sterke stijging van de energieprijzen en het feit dat duurzaamheid door steeds meer consumenten belangrijk wordt gevonden, heeft een enorme impuls aan de populariteit van nieuwbouw gegeven. Om de consument te ondersteunen in zijn of haar zoektraject naar een nieuwbouwwoning biedt het platform uitgebreide informatie over alle aspecten die van belang zijn bij het maken van een bewuste keuze zoals de energielasten en duurzaamheid van nieuwbouw. Ook zaken als garanties, koopcontractencontracten, financiering, etc. komen uitgebreid aan bod.

Steeds meer nieuwbouw in de komende jaren
Minister Hugo de Jonge heeft ruim anderhalf jaar geleden het initiatief genomen om de woningproductie in korte tijd flink op te schroeven en tegelijkertijd de betaalbaarheid van het wonen te verbeteren. De initiatiefnemers willen met Nieuwbouw.nl het nieuwbouwbeleid van de minister ondersteunen door met hulp van het platform de specifieke vragen en wensen van de in nieuwbouw geïnteresseerde woningzoekenden zo goed mogelijk in beeld te brengen, zodat het beleid en de nieuwbouwprojecten daar zo veel mogelijk op afgestemd kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie