Van Rooyen: “We moeten nu vooral samen voorkomen dat de ambtelijke molens weer van schrik of in afwachting van nieuw beleid stil komen te staan.”

WoningBouwersNL roept ministers op: laat wegvallen bouwvrijstelling niet tot bouwstop leiden

Nu de Raad van State de bouwvrijstelling onderuit heeft gehaald, moet minister De Jonge zo snel mogelijk uitleggen dat er nog steeds vergunningen kunnen worden verleend. Dit stelt branchevereniging WoningBouwersNL. Zowel de bouwsector als decentrale overheden hebben op dit moment grote behoefte aan een duidelijk statement van de minister.

“Wanneer een bouwer kan laten zien dat de tijdelijke en beperkte toename van stikstof gedurende het bouwtraject geen significante gevolgen voor de natuur zullen hebben, moet het voor alle betrokkenen duidelijk zijn dat het project gewoon kan worden uitgevoerd” zo stelt Coen van Rooyen, algemeen directeur van WoningBouwersNL. “Los van welke vrijstellingsregeling dan ook gold dit namelijk altijd al.”

Indien de ministers aan zowel de bouwsector als de decentrale overheden uitleggen dat, maar vooral ook hoe vergunningen nog steeds kunnen worden verleend, hoeft de bouw volgens de branchevereniging niet stil komen te liggen. Het is vooral belangrijk duidelijk te maken dat we daarmee niet speculeren op toekomstige verbeteringen, want dat is nu meermaals fout gegaan. Van Rooyen: “We moeten nu vooral samen voorkomen dat de ambtelijke molens weer van schrik of in afwachting van nieuw beleid stil komen te staan. Dat kunnen we ons als land niet permitteren.”

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie