Opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl 2024-2025

Op vrijdag 11 oktober 2024 start een nieuwe lichting vastgoedprofessionals aan de WoningBouwersNL Opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl 2024 – 2025. Ben jij projectontwikkelaar, planvoorbereider, ontwikkelmanager of planontwikkelaar en ben je al een paar jaar werkzaam in de vastgoedsector? Dan is deze opleiding ongetwijfeld wat voor jou!

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor en met WoningBouwersNL en wordt in samenwerking met de Amsterdam School of Real Estate (ASRE)  en andere partners aangeboden. De opleiding stelt in grote lijnen deelnemers in staat om een gedegen investeringsvoorstel voor een (her-)ontwikkelingsopgave op te stellen. Populaire vakken zoals Vastgoedrekenen, Vastgoedrecht en Locatieontwikkeling & Grondexploitatie zijn onderdeel van het programma. Alleen onze opleiding gaat nog een aantal bouwstenen verder… Download hier ter info de opleidingsbrochure van 2024 – 2025

Verdiepende vakken

We vinden het belangrijk dat de vastgoedprofessional van nu van álle markten thuis is en midden in de maatschappij staat. Hierbij horen dus ook sociaal maatschappelijke vakken en het ontwikkelen van vaardigheden die jou als persoon sterker maken of nog nieuw voor je zijn. Denk aan persoonlijk leiderschap, klantgericht ontwikkelen, strategisch onderhandelen en onderzoek doen met  behulp van big data tools.

Bij de programmering volgen we de actualiteit en trends. We hebben 6-7 vaste vakken zoals Vastgoedfinanciering en Vastgoedrecht die de basis vormen van de opleiding.  Deze vullen we aan met onderwerpen die we in het huidige tijdsgewricht van belang vinden en oplossingsrichtingen bieden voor onderstaande vragen:

  • Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de vastgoedsector?
  • Hoe houden we de woningbouwproductie op peil?
  • Hoe kunnen we meer circulariteit aan het bouwproces toevoegen?
  • Hoe haal ik alles uit een onderhandelingsgesprek?
  • Hoe zorg ik voor een ‘plan B’ als de economie zich tegen ons keert?
  • Welke onderzoekstools leveren mij het meeste op?

De projectontwikkelaar van morgen

We blijven dus vernieuwen en dat is maar goed ook! We leven namelijk in een bizarre tijd waarin we het hoofd koel moeten houden en moeten bezien waar ieders meerwaarde zit als mens, familielid, vriend(in) en ook als professional. Ons vak vraagt om deskundigheid en vertrouwen. De vastgoedontwikkelaar moet in onze ogen kunnen meebewegen met de grillen van de tijd en een visie op de toekomst hebben. Hij is van alle markten thuis; een enthousiaste partner met veel actuele marktkennis, een soepele rekenaar, een juridisch expert, en een strategisch onderhandelaar. Onder meer deze onderwerpen vinden we terug in de verschillende modules van deze opleiding. De flexibele opzet, de zeer deskundige docenten en de variëteit aan onderwijsvormen, garanderen een creatieve en inspirerende werkomgeving waarbinnen de nieuwsgierige vastgoedprofessional zich optimaal kan ontwikkelen.

AANMELDEN

Ontdek wat onze cursisten over de opleiding vertellen

De wereld verandert ook in fysieke en sociaalmaatschappelijke zin. Meer en meer maakt de fysieke economie plaats voor een digitale. En daarmee is ook het projectontwikkelingsvak continu in beweging. Deze opleiding leidt de cursist langs alle facetten van dit prachtige vak waarbij ook de minder inhoudelijke vakken als ‘onderhandelen’ en ‘conflicthantering’ aan bod komen. Met deze opleiding hoopt WoningBouwersNL alle ambitieuze vastgoedprofessionals nog meer te stimuleren zich te bekwamen in het mooiste vak op aarde: het creëren van prettige woonomgevingen en plezierige werk- en recreatiegebieden!

Per gevolgde ASRE-module ontvangen deelnemers een ASRE certificaat. Als de gehele opleiding succesvol is afgerond, ontvang je het WoningBouwersNL diploma ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.Dit zijn mooie bewijzen op papier maar zeker zo belangrijk is dat je met veel plezier terugkijkt op een mooie tijd waarin je veel nieuwe inzichten hebt opgedaan, waardevolle contacten hebt gelegd en je zelfverzekerd kunt zeggen dat je een completere vastgoedprofessional bent geworden!

De opleiding kan in 14-18 maanden doorlopen worden. Door de modulaire opzet is het mogelijk het studietempo aan te passen aan de persoonlijke situatie. De vakken die WoningBouwersNL organiseert, vinden plaats op een door WoningBouwersNL geselecteerde locatie. De overige modules worden gegeven bij de ASRE in Amsterdam.

Eisen

WO/HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring).

De investering voor deelname aan deze opleiding bedraagt € 10.295,-. Medewerkers van WoningBouwersNL lidbedrijven krijgen € 1.000,- korting en betalen € 9.295,-. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal, catering, overnachting tijdens Tweedaagse en examenkosten. Hiervan is ruim 2/3 deel vrij van BTW. Het studiemateriaal wordt zoveel mogelijk digitaal ter beschikking gesteld. Ook na het behalen van je diploma blijft de WoningBouwersNL Opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’ van waarde. Je wordt automatisch lid van de actieve Alumnivereniging van de opleiding. Hierdoor vergroot je niet alleen je netwerk, maar blijf je ook na de opleiding op de hoogte van bijzondere ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Aanmelden is vanaf nu mogelijk! Wil je verzekerd zijn van een plek in de volgende lichting, meld je dan snel aan!

Ik wil meer informatie
Peter Slot

“De opleiding speelt goed in op de actualiteit. Daarnaast krijgen we veel praktische tips en voorbeelden die je in je eigen werk goed kunt gebruiken. Ook de interactie met medestudenten is prettig en leerzaam (ondanks corona). Beetje creatief denken gaat dan veel makkelijker!”

Peter Slot, Projectmanager KROON

Monica Stekelenburg

“Mijn ervaring met de opleiding in deze bijzondere tijd is zeer positief. De groep is erg divers. Dit maakt de onderlinge discussies interessant en zet je aan het denken. En zo doe je ook nieuwe ideeën op. Ik kijk uit naar de overig te volgen vakken!”

Monica Stekelenburg, Ontwikkel- en
acquisitiemanager VanWonen

 

Rick Boelkens

“Een opleiding is een investering in jezelf. Ik heb lang gezocht naar een inhoudelijk sterke opleiding die ik ook nog kan combineren met thuis en mijn baan. Van mijn keuze voor deze opleiding van WoningBouwersNL heb ik tot nu toe nog geen minuut spijt gehad! De inhoudelijke vakken via de ASRE verrijken me enorm en het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik kijk uit naar het aankomend jaar!”

Rick Boelkens, Projectleider Vastgoed Haag Wonen

Dinja Wils

"Het programma is gevarieerd door een afwisseling van online colleges en fysiek onderwijs. Naast een verdieping van vakkennis biedt de opleiding een verbreding van je netwerk. De tweedaagse training Persoonlijke Ontwikkeling was nuttig vanwege de aandacht voor de soft skills. Kortom: zeer waardevol."

Dinja Wils, Projectontwikkelaar Aannemersbedrijf Van Agtmaal BV

"Inspirerend, bruisend, interactief, gezellig, sociabel. Zomaar wat termen die bij mij opkomen als ik terugkijk op bijna 2 jaar Projectontwikkeling Nieuwe Stijl, via NVB (nu WoningbouwersNL). Een super leerzaam en uitdagend traject met genoeg afwisseling, leuke activiteiten en bovenal een ontzettend leuke groep mensen! Ik zou het zo weer over doen!"

Bas Hofman, Projectontwikkelaar Trebbe Wonen B.V.

Meld je nu aan voor de

Opleiding  Projectontwikkeling Nieuwe Stijl

Contact opnemen Ik wil mij aanmelden