Verkopen nieuwbouw koopwoningen
Per maand *

vanaf 1997

Bron I WoningBouwersNL *: Op basis van afgegeven afbouwgaranties door Woningborg, SWK en Bouwgarant

Nieuwbouwmarkt veert verder op

April was een uitstekende maand voor de nieuwbouwverkopen: er werden maar liefst 2.935 nieuwbouw koopwoningen verkocht. De afgelopen 12 jaar lag alleen in 2024 de verkoop in april (iets) hoger.

Door de enorme schaarste in de bestaande markt en flinke prijsstijgingen is nieuwbouw weer een goed alternatief voor veel woningzoekenden. Dankzij de sterk gestegen inkomens, dalende rente, en enorme overwaarde hebben huiseigenaren veel te besteden. 

 

Over de eerste vier maanden van 2024 zijn er 8.905 nieuwbouwwoningen verkocht, dat is maar liefst 54% meer dan in 2023. 2023 was echter een erg slecht jaar voor de nieuwbouwverkoop, de verkoop over de eerste vier maanden ligt nog wel zo’n 1.500 woningen lager dan het langjarig gemiddelde. Echter, als de extreem hoge verkopen in april de komende maanden doorzetten zou 2024 wel eens een heel goed jaar kunnen worden voor de nieuwbouwverkoop.

WoningBouwersNL Data Dashboard

Als WoningBouwersNL lid heb je toegang tot het Data Dashboard. Nog geen lid? Word ook WoningBouwer en krijg toegang tot het Data Dashboard.

Naar Data Dashboard
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie