Verkopen nieuwbouw koopwoningen
Per maand *

vanaf 1997

Bron I WoningBouwersNL *: Op basis van afgegeven afbouwgaranties door Woningborg, SWK en Bouwgarant

Beste start nieuwbouwverkoop in 13 jaar

In januari 2021 werden er 3.735 nieuwbouw koopwoningen verkocht. Dat is de beste start van het jaar sinds 13 jaar. De verkoop ligt maar liefst 27% hoger dan het vijf jarig gemiddelde.
De hoge verkoop in januari betreft geen inhaalslag. Sterker nog, 2020 was het op twee na beste jaar sinds 2007.

Door de sterke prijsstijgingen van de afgelopen jaren hebben veel huiseigenaren veel overwaarde. Ook zijn zij nauwelijks getroffen door de dubbele corona recessie, want de steunmaatregelen hebben tot nu toe werknemers met een vast contract beschermd. Wel zijn consumenten veel meer met hun woonomgeving bezig, zo beleefde het aantal versterkte renovatie hypotheken in 2020 een record. Maar, veel consumenten verhuizen liever naar een nieuwe, ruimere woning met tuin. Deze verhuiswens is momenteel ook financieel erg gunstig, want, de hypotheekrente schommelt momenteel rond de 1% en bij verhuizen kan de consument boetevrij een nieuwe hypotheek afsluiten.

De vraag naar nieuwbouwwoningen is dus zeer gezond te noemen. Wel zijn er vraagtekens over het aanbod: er zijn bij lange na niet genoeg geschikte bouwlocaties beschikbaar om nieuwe woningen te realiseren.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie