Afgelopen week vierden we het 90 jarige bestaan van onze vereniging met een zeiltocht. Veel leden hebben zich gelukkig niet laten afschrikken door de slechte weersvoorspelling en we begonnen de zeiltocht ook droog.

Aan boord van Tjalkjacht De Rederijker van De Muider Compagnie konden we net na het middaguur onder het genot van muziek inschepen en na een goed verzorgde lunch werden de zeilers verdeeld over twee tjalkjachten en zeilden we over het IJsselmeer.

   

   

Tussen de twee zeilschepen ontstond een heuse competitie. Met op het ene schip een fanatiek team dat zich door weer en wind niet lieten kennen en op het andere schip een team dat zich volledig overgaf aan de kennis en expertise van de schipper en zich in de ruime kajuit aan de bar vermaakten. Ondanks de regen was de sfeer buitengewoon goed.

   

Op het water werd het anker uitgegooid en hebben we de beide schepen en bemanning verenigd. Er was tijd voor een pubquiz waarin de algemene kennis van onze leden werd getest terwijl op het achtersteven de BBQ werd aangestoken. Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan het vlees danwel de salades werd koers gezet naar land.

We hebben ontzettend genoten en kijken met een frisse blik naar de toekomst met en voor onze leden. Op naar de 100 jaar!

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie