Persbericht Lente-Akkoord 2.0

In een brief aan de Tweede Kamer gaf minister De Jonge aan per 01-01-2025 de Milieuprestatie Gebouwen (MPG) aan te willen scherpen naar 0,5. Deze aanscherping stelt de bouwsector voor een flinke uitdaging. Het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen onderzocht welke maatregelen bouwbedrijven al treffen in hun projecten om tot een lage MPG-score te komen. Wij bundelden deze maatregelen in een praktisch overzicht en geven je hiermee handvatten om zelf aan de slag te gaan.
Download de handreiking onder dit bericht of kijk voor meer informatie op de Lente-akkoord site en download de handreiking daar.

Quick wins richting een MPG<0,5
In de praktische handreiking “Woningbouw met een lage MPG” laten grote woningbouwers zien welke maatregelen kunnen worden genomen om te bouwen met een MPG van 0,5 of lager. Met een helder inzicht in wat gekozen maatregelen kunnen opleveren voor de MPG-score. Met deze quick wins kunnen ontwikkelaars en bouwers vandaag al aan de slag

De handreiking is ontstaan met medewerking van marktpartijen die betrokken zijn bij het Lente-akkoord netwerk. De werkzaamheden zijn inhoudelijk begeleid door de deelnemers aan de MPG-themagroep. Deze groep kijkt naar de kansen en uitdagingen om met deze bepalingsmethode tot een integraal inzicht te komen van de duurzaamheidsprestaties van een gebouw.

Sluit je aan bij Lente-akkoord 2.0

De komende jaren gaat er veel veranderen op het vlak van circulair industrieel bouwen. Het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen wil daarin vooroplopen en samen met haar netwerk van koplopers kennis ontwikkelen en uitwisselen met de hele bouwsector. Praktische haalbaarheid, schaalbaarheid en betaalbaarheid staan daarbij centraal. De nieuwe kennis is vrij toegankelijk en wordt breed binnen de bouwsector en onder landelijke en lokale overheden gedeeld.

Ontwikkelaars, beleggers, corporaties en bouwers die samen met het Lente-akkoord willen optrekken en grenzen willen verkennen en verleggen, kunnen zich aansluiten bij het koploper-netwerk via de Lente-akkoord site.

Meer informatie of vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht of de publicatie nog vragen of wilt u meer informatie, mail dan naar info@lente-akkoord.nl of bel met Sander Woertman, programmaleider van het Lente-akkoord, op 06-18462853.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie