Profiel
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. Janssen de Jong Projectontwikkeling is lid van de NEPROM, WoningbouwersNL, het SWK en is ISO 9001 en ISO 14001-gecertificeerd.

Ontwikkelvisie
Als toonaangevend ontwikkelaar weten we wat de norm van morgen is. Die norm gaat niet alleen over het kiezen voor duurzame oplossingen en toekomstbestendige technieken. Woningen ontwikkelen we voor mensen. Wij creëren voor mensen één van de belangrijkste basisbehoeften in hun leven: een thuis. Een thuis beperkt zich in onze visie niet alleen tot de woning zelf. Ook de directe omgeving integreren we in de bestaande buurt of compleet nieuwe wijk. We ontwikkelen duurzame woningen met aandacht voor circulariteit en natuurinclusiviteit, in wijken die uitnodigen tot bewegen, spelen en sporten. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in een groene omgeving. De gebruiker is het startpunt en samen vinden we de perfecte balans tussen wooncomfort, gezonde en natuurlijke leefomgeving en circulariteit. Woongeluk noemen we dat. We ontwikkelen toekomstgericht, met respect voor het verleden. Duurzaam, sociaal verbindend en klaar voor volgende generaties.

Naast wonen creëren wij omgevingen waar mensen met plezier werken en winkelen. Al deze disciplines zorgen voor levendige, gedifferentieerde en gezonde leefomgevingen met een unieke identiteit. We houden van variatie en afwisseling. Dat houdt ons scherp. Eenvoudige projecten, complexe binnenstedelijke ontwikkelingen of omvangrijke herstructureringen: wij realiseren het.

Samen beter voor elkaar

Aan de basis van elk succesvol project ligt een goede samenwerking. Van idee tot realisatie zijn diverse partijen betrokken, ieder vanuit hun eigen perspectief. We ontwikkelen samen met stakeholders, waaronder toekomstige bewoners en omwonenden, gemeenten, woningcorporaties, beleggers en marktpartijen. Open en transparante communicatie is daarbij cruciaal. Naar elkaar luisteren, elkaar begrijpen, de belangen van de ander zien en rekening houden met elkaar, vormen het fundament van een goede samenwerking. We nemen mensen mee in een ontwikkeling, zodat er draagvlak ontstaat en het een gezamenlijke opgave wordt. Zo realiseren we samen gezonde en duurzame wijken waar woningen hun waarde en aantrekkingskracht behouden.

Integrale aanpak en totaaloplossingen
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een dochteronderneming van JAJO, een groep bouwgerelateerde bedrijven die het nieuwe fundament legt in een veranderende wereld. JAJO ontwikkelt, bouwt, onderhoudt, herstelt en oogst voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. Onze missie is samen de cirkel sluiten.

Met de expertise en innovatieve, duurzame concepten van ons en onze zusterbedrijven zoals Janssen de Jong BouwJanssen de Jong OnderhoudPlusKoninklijke Woudenberg en Hercuton kunnen we vanuit een multidisciplinaire aanpak, praktische en doordachte totaaloplossingen bieden voor alle vastgoedvraagstukken, ideeën, wensen en doelen. Met concepten als: Nul-Op-Meter (NOM) en ModuFair.

Onze kernwaarden
Onze vijf kernwaarden zitten verankerd in het DNA van onze mensen en waarborgen een prettige samenwerking:

 • Circulair: we kijken met een circulaire bril naar projectontwikkeling. Onze visie is dat gebouwen mee moeten kunnen veranderen met de tijd qua gebruik en omvang (modulair en adaptief). We stimuleren hergebruik zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. We laten ons hierbij adviseren door vooraanstaande partners op het gebied van circulariteit en natuurinclusiviteit.
 • Lef: we ondernemen met lef. We zien overal mogelijkheden en staan open voor veranderingen. We nemen initiatief en durven weloverwogen risico’s aan te gaan vanuit het motto ‘No guts, no glory!’.
 • Oplossingsgericht: we signaleren uitdagingen vroegtijdig en handelen snel en accuraat. Hierbij hanteren we een open vizier en pakken zaken net even anders aan. Samen komen we tot een oplossing die het gezamenlijk belang dient. Hierin nemen we verantwoordelijkheid en houden de regie.
 • Samen: we geloven dat we beter ontwikkelen met de inbreng van anderen. We luisteren naar en verplaatsen ons in de ander en delen onze kennis en ervaring. Samen werken we aan een optimaal eindresultaat voor alle betrokkenen.
 • Energiek: we bruisen van energie, zijn daadkrachtig en gaan proactief te werk. We bewegen mee met en anticiperen op innovaties. We acteren milieubewust. Zoveel energie als we in onze projecten stoppen, zo weinig energie proberen we onze woningen te laten verbruiken.

CLOSE the circle together!

 

Contactinformatie

Actief in

 • Woningbouw, commercieel vastgoed, gebiedsontwikkeling, binnenstedelijke herontwikkeling, herstructurering en transformatie.

Kenmerken

 • Landelijk werkzaam vanuit 4 regiokantoren in Son en Breugel, Arnhem, Utrecht en Hengelo
 • Jaarlijkse omzet van € 100 tot € 150 miljoen
 • Personeelsomvang tot 50 werknemers
 • Aangesloten bij WoningBouwersNL, SWK, NEPROM en ISO 9001 en ISO 14001-gecertificeerd.

Referentieprojecten

Werkgebied

 • Projectontwikkeling

Onze leden

Onze leden maken ons verhaal, en ons verhaal helpt alle leden verder ontwikkelen!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie