Oud VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer is afgelopen nacht op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een zware hersenbloeding enkele dagen eerder. De Boer nam vier maanden geleden afscheid van grootste werkgeversorganisatie van Nederland. 

We zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Hans de Boer. We gaan in Hans een bijzonder aimabele persoon missen. Hij was ondernemer in hart en nieren en sprak de taal van de ondernemer. Hans had een groot hart voor mensen. Hij was rechtdoorzee. Zelf herkende ik in Hans de Friese directheid. Dat sprak mij persoonlijk aan. Toch was Hans in staat te verbinden en is in staat geweest met veel partijen afspraken te maken. In het persoonlijk contact wat ik veelvuldig met hem had, hadden we fijne gesprekken. En Hans had humor, wat een gesprek met hem altijd plezierig maakte. We verliezen in Hans een boegbeeld die veel betekend heeft voor ondernemend Nederland. We hadden hem zo graag nog een goed leven in de luwte gegund. Het loopt helaas anders. We wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte toe dit grote verlies te dragen.

Piet Adema, voorzitter WoningBouwersNL

De Boer zette zich met grote betrokkenheid en passie in voor een beter Nederland. In het najaar van 2019 sprak hij duizenden bouwers tijdens de discussies over stikstof en Pfas toe. Dit deed hij met het nooit eerder vertoonde optreden in een oranje hesje op het Malieveld. Het was een actie tegen het abstracte Pfas-beleid van de overheid dat de bouw vrijwel volledig stillegde. In 2013 sprak Hans de Boer op ons jaarcongres. Zijn speech van toen was prachtig! “MARKT in plaats van MARX, Hoe “de-collectivering” en ondernemende ondernemers ons uit de crisis gaan helpen”. De speech van zijn lezing kun je hieronder vinden.

Foto: Sebastiaan ter Burg

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie