Woensdag was het zover, het WoningBouwersNL jaarevent 2023 in Fort Voordorp. We mochten ook dit jaar vele leden en relaties verwelkom bij het event in de historische lokatie Fort Voordorp te Groenekan. Een uitgebreid programma met diverse sprekers.

HET FABELTJES FESTIVAL!

Bij binnenkomst kwam men gelijk goed in de stemming door de klanken van harpiste Liselot de Nooijer waarna gespreksleider Martijn de Greve ons meenam in het programma voor de avond. Zo nam Jim Stolze ons mee in de wondere wereld van AI, de kansen maar ook de risico’s die ermee verbonden zijn bracht hij humoristisch naar voren. Wat is jouw ‘controlewoord’ als je gebeld wordt?
Tijdens de presentaties van wetenschappers Barbara Baarsma, Koen Caminada en Ties Rijcken werden we geprikkeld te kijken naar lastige vraagstukken vanuit andere hoeken en bleef er genoeg te discussiëren over tijdens de borrel en het eten erna.
Kijk vooral ook even naar de video en ingelogde leden kunnen hieronder ook de presentaties downloaden.

 

 

Over de sprekers

Barbara Baarsma
Barbara Baarsma is hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comite voor Ondernemerschap. Van april 2016 tot maart 2023 werkte zij bij Rabobank. De laatste 2 jaar als ceo van de Rabo Carbon Bank. Barbara is tevens lid van de onafhankelijke denktank DenkWerk.

Martijn de Greve
In het dagelijks leven is Martijn werkzaam als gespreksleider, met een sterke voorliefde voor het (politieke) debat. In debatcentrum de Balie in Amsterdam treedt hij met Wouke van Scherrenburg maandelijks op als host van het debatcafé ‘ Politieke Junkies’. Martijn de Greve presenteert sinds januari 2014 voor Omroep WNL het politieke praatprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Koen Caminada
Koen Caminada is hoogleraar Empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving aan de Juridische faculteit van de Universiteit Leiden. Hij is vice-decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs. Hij is tevens lid van de Board of Directors van Una Europa en fellow van het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek te Leiden. Koens publicaties zijn te vinden op de website van de Universiteit Leiden.

Ties Rijcken
Dr. ir. Ties Rijcken promoveerde in 2017 in de waterbouw bij Han Vrijling en Matthijs Kok. Momenteel is hij verbonden aan de TU Delft als hoofdredacteur van het tijdschrift DeltaLinks en als deeltijdonderzoeker (postdoc) voor het project Red&Blue, over de relatie tussen vastgoedontwikkeling en waterveiligheid. Publicaties en innovaties over waterveiligheid en waternatuur heeft Ties op de website Waterstudio Ties Rijcken verzameld.

Jim Stolze
Jim Stolze is tech-ondernemer en geeft lezingen over AI (kunstmatige intelligentie) en over hoe organisaties innovatiever kunnen worden.. Met zijn bedrijf Aigency bouwt hij AI-systemen voor onder meer Heineken, Talpa en het ministerie VWS. Jim staat ook bekend om zijn jarenlange samenwerking met TED.com. Hij was door hen geselecteerd als een van twaalf ambassadeurs wereldwijd en stond aan het roer tijdens de succesvolle edities van TEDxAmsterdam. Ook werkte hij mee aan TEDx evenementen in het Midden Oosten, op de Cariben tot aan de Verenigde Naties in New York.

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie