Vanaf 2021 moet nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Tegelijkertijd komt de bewoner in de komende jaren meer dan ooit centraal te staan. Om de consequenties hiervan voor ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers te onderzoeken, en om de uitdagingen, knelpunten en oplossingen met elkaar te bespreken, is het platform Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) opgericht. Tijdens de Platform-bijeenkomst op donderdag 10 december gaan we dieper in op onder andere gedragspsychologie, bewonersgedrag, marketing, EPV, massief passief en gestapelde bouw.

Het programma voor 10 december is vrijwel rond. De eerste plenaire inleiding zal worden verzorgd door Harm Valk (Nieman RI) waarna Bert Pol (Tabula Rasa) tijdens de tweede plenaire sessie het onderwerp gedragspsychologie zal introduceren. Verder gaan we onder andere in op de thema’s Gestapelde bouw, EnergiePrestatieVergoeding, Bewonersgedrag, en Innovatie & Marketing.

Programma:

12.30 uur

Ontvangst met lunch, koffie, thee.

13.00 uur

Opening en welkom door dagvoorzitter Jan Fokkema, directeur NEPROM.

13.15 uur

Plenaire inleiding: Harm Valk van Nieman RI schetst een overzicht van woningconcepten om ZEN (van bijna-energieneutraal tot energieleverend) woningen te realiseren.

13.45 uur

Plenair college: bewonersgedrag en energiezuinige nieuwbouwhuizen, door dr. Bert Pol van Tabula Rasa.

14.15 uur

Keuze uit drie deelsessies: Sessiereeks 1 (60 minuten):
  • 1 Werksessie Ervaring met EnergiePrestatieVergoeding in een gestapeld woonproject, Wim van de Bogerd, Klimaatgarant.
  • 2 Werksessie Woningproject dat al aan BENG eis voldoet. Patrick Harting, projectmanager van Marsaki vertelt over Nimmerdor in Grijpskerke, opgeleverd in 2012. Concept: Massief passief, met veel aandacht voor marketing, luchtdichtheid, bouwkwaliteit en bewonersvoorlichting.
  • 3 Werksessie Bewonersgedrag. Hoe steek je de marketing in, gelet op bewonersgedrag? Door dr. Bert Pol van Tabula Rasa.

15.15 uur

Pauze

15.45 uur

Keuze uit drie deelsessies: Sessiereeks 2 (60 minuten):
  • 4 Innovatiesessie (inhoud wordt binnenkort bekend gemaakt)
  • 5 Werksessie Gestapelde bouw. Presentatie voorbeeld hoogbouwproject met hoge energie-ambitie.
  • 6 Marketingsessie (inhoud wordt binnenkort bekend gemaakt)

16.45 uur

Wrap up

17.15 uur

Afsluitende borrel

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 10 december 2015. Locatie: Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12 te Amerongen (0343-455690). De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot circa 17.15 uur.

Alle leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) zijn van harte welkom, ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.


Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Leendert Meijers: lme@nvb-bouw.nl . De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. U kunt zich hier aanmelden. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie