Na ons succesvolle Circus van Onzekerheid is de rook wat opgetrokken en zijn we een turbulent 2023 ingeslagen. We weten beter welke kant het op gaat met de marktontwikkelingen al zouden we graag een andere richting zien. Het is nu zaak goede keuzes te maken op basis van juiste feiten en cijfers. Maar is de informatie die we krijgen wel te vertrouwen? “Waar het  moeilijk wordt, ontstaan fabels“ is een veelgehoorde uitspraak. Tijd voor:

HET FABELTJES FESTIVAL!

Woensdag 29 november 17.00 – 21.30 (incl eten)

Hoe onderscheiden we NEP van ECHT? Waarom laten we ons leiden door beeldvormingen? Hoe kan het dat lobbyisten en campagneteams miljoenen mensen op het verkeerde been kunnen zetten? Zijn wij – Nederlanders – alleen zo goedgelovig of is ieder mens dat?

We gaan ook op zoek naar de feiten en fabels die ons dagelijks leven beïnvloeden. Staat half Nederland in 2050 onder water? Moeten we honderdduizenden extra woningen bouwen voor arbeidsmigranten? Is Nederland een ‘middenklassensamenleving’ aan het worden? Of wordt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter? Wat zijn dan de gevolgen voor de leefbaarheid en het wonen?

Gespreksleider Martijn de Greve (Radio 1) laat geen kans onbenut om de deskundigen het hemd van het lijf te vragen en (hardnekkige) fabels te ontkrachten of te bevestigen. Doe mee!

Met

  • Barbara Baarsma, Hoogleraar toegepaste economie, UvA en lid Denkwerk
  • Koen Caminada, Hoogleraar Empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving Universiteit Leiden
  • Ties Rijcken, Publicist over waterveiligheid verbonden aan de TU Delft
  • Jim Stolze, Tech-ondernemer en gastspreker AI en innovatief ondernemerschap

Reserveer hiernaast je kaarten en dan zien we jullie graag woensdag 29 november 2023 (17.00 – 21:30 incl eten).

Informatie over de gastsprekers

Barbara Baarsma
Barbara Baarsma is hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van het Nederlands Comite voor Ondernemerschap. Van april 2016 tot maart 2023 werkte zij bij Rabobank. De laatste 2 jaar als ceo van de Rabo Carbon Bank. Barbara is tevens lid van de onafhankelijke denktank DenkWerk.

Martijn de Greve
In het dagelijks leven is Martijn werkzaam als gespreksleider, met een sterke voorliefde voor het (politieke) debat. In debatcentrum de Balie in Amsterdam treedt hij met Wouke van Scherrenburg maandelijks op als host van het debatcafé ‘ Politieke Junkies’. Martijn de Greve presenteert sinds januari 2014 voor Omroep WNL het politieke praatprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Koen Caminada
Koen Caminada is hoogleraar Empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving aan de Juridische faculteit van de Universiteit Leiden. Hij is vice-decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs. Hij is tevens lid van de Board of Directors van Una Europa en fellow van het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk Onderzoek te Leiden. Koens publicaties zijn te vinden op de website van de Universiteit Leiden.

Ties Rijcken
Dr. ir. Ties Rijcken promoveerde in 2017 in de waterbouw bij Han Vrijling en Matthijs Kok. Momenteel is hij verbonden aan de TU Delft als hoofdredacteur van het tijdschrift DeltaLinks en als deeltijdonderzoeker (postdoc) voor het project Red&Blue, over de relatie tussen vastgoedontwikkeling en waterveiligheid. Publicaties en innovaties over waterveiligheid en waternatuur heeft Ties op de website Waterstudio Ties Rijcken verzameld.

Jim Stolze
Jim Stolze is tech-ondernemer en geeft lezingen over AI (kunstmatige intelligentie) en over hoe organisaties innovatiever kunnen worden.. Met zijn bedrijf Aigency bouwt hij AI-systemen voor onder meer Heineken, Talpa en het ministerie VWS. Jim staat ook bekend om zijn jarenlange samenwerking met TED.com. Hij was door hen geselecteerd als een van twaalf ambassadeurs wereldwijd en stond aan het roer tijdens de succesvolle edities van TEDxAmsterdam. Ook werkte hij mee aan TEDx evenementen in het Midden Oosten, op de Cariben tot aan de Verenigde Naties in New York.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie