Alleen voor leden

Op Prinsjesdag 2022 werd aangekondigd dat het algemene tarief voor de overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2023 omhoog gaat van 8% naar 10,4%. Dit betekent dat veel ontwikkelaars en bouwers opnieuw de rekenmachine zullen moeten pakken.

Hoe ga je verstandig met deze wijziging om? Op welke transacties heeft dit effect? En in welke gevallen kan je misschien beter opteren voor een btw levering? Wij leggen het je uit in dit webinar over de verhoging van het overdrachtsbelastingtarief.

Voor starters op de woningmarkt onder de 35 blijft een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting gelden. Kopers van een woning die ouder zijn dan 35 jaar betalen ook straks nog het verlaagde tarief van 2%. Voor alle overige verkrijgingen geldt dat straks het algemene tarief wordt verhoogd van 8% naar 10,4%. Met deze wetswijziging verandert er dus nogal wat voor WoningBouwers: het kopen van vastgoed om het te transformeren wordt bijvoorbeeld duurder. Ook zitten er haken en ogen aan de eenmalige vrijstelling voor starters. De laatste maanden wordt daarom regelmatig met een Groninger akte nog snel een overdracht gedaan, om toch onder de oude regels te kunnen vallen. Is dit echter verstandig, of kan dit ook wel eens verkeerd uitpakken?

Om dit soort gevolgen voor de vastgoedpraktijk helder te krijgen, bereiden we jullie hier graag op voor. We hebben specialist op dit vakgebied Gerton Rademaker (fiscalist en partner bij Dirkzwager) gevraagd ons bij te praten in een webinar. Dat doet hij graag.
Op vrijdag 18 november aanstaande om 9:30u neemt hij ons mee in de ins- en outs van deze verhoging.

Dus blok je agenda en schrijf je in. Dan zien we je op 18 november aanstaande!

Dit webinar is uitsluitend voor leden van WoningBouwersNL.

Sprekers

  • Gerton Rademaker
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie