Alleen voor leden

“Stikstof: Hoe gaan we om met de nieuwste beperkingen?”

 

Nadat inmiddels 3 jaar geleden de Raad van State een einde maakte aan de Programmatische Aanpak Stikstof, is er veel gebeurd. Er zijn diverse beleidsregels en wetten opgesteld.
Helaas blijkt de laatste maanden dat veel van de genomen maatregelen geen stand houden voor de rechter; de juridische onderbouwing blijkt keer op keer te mager. Veel plannen staan hierdoor op de tocht.

Tijd dus voor een WoningBouwersNL webinar over Stikstof, om te bespreken hoe we om moeten gaan met de volgende uitdagingen:

  1. Er is op dit moment onzekerheid over de juridische houdbaarheid van de vrijstelling voor de bouw- en sloopfase (de partiele vrijstelling). Een uitspraak laat nog wel even op zich wachten, maar in de tussentijd is het verstandig om een plan B te ontwikkelen voor projecten die gebruik willen maken van deze bouwvrijstelling. Hoe maak je zo’n plan B?
  2. De snelheidsverlaging naar 100 km/u op snelwegen mocht worden meegenomen in het ‘stikstofregistratiesysteem’. De Rechtbank Noord-Holland heeft hieraan echter een voorlopig einde gemaaktvoor nieuwe ontwikkelingen. Kunnen we vergunningen er nog doorkrijgen zonder dit registratiesysteem?
  3. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de mogelijkheden voor externe saldering aanzienlijk beperkt. Meerdere provincies hebben al aangegeven voorlopig geen externe saldering toe te staan. Wat betekent dit voor onze sector?
  4. In lagere rechtspraak staat momenteel ook het intern salderen ter discussie. Mocht de Afdeling de lijn uit de lagere rechtspraak volgen, dan leidt dit tot een aanzienlijke beperking van de mogelijkheden van intern salderen. Welke maatregelen kan je nu al treffen om hier straks niet tegenaan te lopen?

Om dit toe te lichten hebben we Stikstof-expert Arjen de Snoo, Legal Director bij DLA Piper gevraagd ons verder te informeren en dat doet hij graag op donderdag 23 juni van 09.00 tot 10.00 uur tijdens het WoningBouwersNL Stikstof webinar!

Meld je hier aan! (Uitsluitend voor leden)

Tot binnenkort!

Heb je specifieke vragen die je zeker beantwoord wil hebben tijdens dit webinar? Stel deze vragen dan alvast vooraf via Coen@woningbouwersnl.nl, dan zorgen we ervoor dat je vraag wordt meegenomen in het webinar!
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie