De nieuwbouwverkopen aan zowel huiseigenaren als beleggers zijn bijna gehalveerd. Bouw- en proceskosten blijven maar stijgen, en tegelijkertijd komt er allemaal nieuwe wetgeving aan zoals het opnieuw inrichten van het Woningwaarderingstelsel (WWS). Dit zet grote druk op de rendabiliteit van nieuwbouwprojecten. Steeds meer projecten gaan daardoor van de tekentafel naar de koelkast.

Robbert Arkenbout en Raid Emrani, woningbeleggingsadviseurs van Resi zien echter manieren om projecten weer rendabel te maken. De hervorming van het puntensysteem creëert namelijk ook kansen voor nieuwbouw; zo worden energiezuinige woningen beter beloond. Ook blijven institutionele beleggers actief. Bij Resi weten ze precies welke huurwoningen deze beleggers zoeken en tegen welke prijzen. Daarnaast is de vraag naar goedkope starterswoningen haast onverzadigbaar.

Kortom, er zijn nog genoeg kansen voor ontwikkelaars, maar de verkoop van een nieuwbouwwoning wordt wel een stuk complexer. Het wordt nog belangrijker om goed te weten voor wie je een woning ontwikkelt, wat voor een woning diegene wenst, en tegen welke prijs. In dit webinar laten Robbert en Raid talrijke manieren zien waarop het nog mogelijk is om nieuwbouw woningen te ontwikkelen.

Het webinar is exclusief voor WoningBouwersNL-leden en Resi-cliënten en vindt plaats op dinsdag 23 mei van 12.00 tot 13.00.

Schrijf je hiernaast in voor het webinar.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie