Alleen voor leden

Fiscaliteit voor woningbouwers – hoe speel je in op de actualiteiten?

Op Prinsjesdag 2023 en in de maanden hiervoor zijn opnieuw diverse wijzigingen van belastingwetten aangekondigd, die ertoe leiden dat veel ontwikkelaars en bouwers opnieuw de rekenmachine zullen moeten pakken. Neem bijvoorbeeld het Wetsvoorstel Aandelentransacties of de renteaftrekbeperking voor de Vennootschapsbelasting. Maar ook de vraag hoe moet worden omgegaan met de omzetbelasting met het oog op Short stay, en de binnenkort verwachte conclusie van de Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad over de vraag of projectontwikkelaars nieuwe woningen zonder btw en zonder ovb over moeten kunnen dragen. Bovendien is er op dit moment een flinke discussie gaande over de mogelijke strijd tussen de Nederlandse wettelijke regeling over “in wezen nieuwbouw” bij een verbouwing en de uitleg van het Europese Hof van Justitie.

Allemaal fiscale ontwikkelingen die het werkveld van Woningbouwers hard kunnen raken.

Juist in economisch onzekerdere tijden is het van belang dat op fiscaal gebied zo gunstig mogelijk wordt gestructureerd, omdat dit het verschil kan betekenen tussen een rendabel of verlieslijdend plan.
Hoe ga je dus verstandig met al deze wijzigingen om? En op welke transacties heeft dit effect?

Wij leggen het je uit in dit webinar. We hebben specialist op dit vakgebied Gerton Rademaker (fiscalist en partner bij Dirkzwager) gevraagd ons bij te praten in een webinar. Dat doet hij graag.

Op maandag 4 december om 9:00u neemt hij ons in anderhalf uur tijd mee in de ins- en outs van al deze wijzigingen.
Dus blok je agenda en schrijf je in. Dan zien we je op 4 december aanstaande!

Dit webinar is uitsluitend voor leden van WoningBouwersNL.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie