Alleen voor leden

Op 12 november jongstleden is in de Tweede Kamer het Wetsvoorstel differentiatie overdrachtsbelasting aangenomen. Dit wetsvoorstel zorgt er vanaf 1 januari 2021 voor dat starters op de woningmarkt een eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting krijgen. Hoe ga je verstandig met deze wijzigingen om? Wij leggen het je uit in dit webinar over de wijziging van de overdrachtsbelasting.

Het verlaagde tarief van 2% geldt alleen nog voor de verkrijging van een woning door natuurlijke personen die deze woning als hoofdverblijf gaan gebruiken. Voor alle overige verkrijgingen geldt het algemene tarief dat wordt verhoogd van 6% naar 8%. Met deze wetswijziging verandert er dus nogal wat voor WoningBouwers: het kopen van vastgoed om het te transformeren wordt duurder. Ook zitten er veel haken en ogen aan de eenmalige vrijstelling voor starters.

Omdat het wetsvoorstel grote gevolgen heeft voor de vastgoedpraktijk, is het zaak dat we ons hier de komende maanden op voorbereiden.  We hebben specialist op dit vakgebied Gerton Rademaker (fiscalist en partner bij Dirkzwager) gevraagd ons bij te praten. Dat wil hij graag. Op vrijdag 11 december aanstaande neemt hij ons mee in de ins- en outs van dit wetsvoorstel.

Dus blok je agenda en schrijf je in! Dan zien we je op 11 december aanstaande!

Dit webinar staat uitsluitend open voor leden van WoningBouwersNL.nl

Sprekers

  • Gerton Rademaker
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie