Eerste bijeenkomst op donderdag 17 december van 14:00 tot 16:00. Deze bijeenkomst organiseert het Lente-Akkoord. WoningBouwersNL is partner van het Lente-Akkoord.

In het veld leven nog heel veel vragen rond het nieuwe energielabel voor nieuwbouwwoningen dat per 1 januari 2021 in werking treedt. Om hier helderheid in te scheppen organiseren we een themagroep Energielabel voor nieuwbouwwoningen. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het label is gebaseerd op de NTA8800. Wat betekent dit nieuwe label voor nieuwbouwwoningen die vóór januari zijn vergund en ná 1 januari 2021 worden opgeleverd? Welke aanvullende informatie moet al tijdens de bouw worden verzameld en bij oplevering aan de EP-adviseur worden verstrekt, zodat hij een energielabel kan afmelden? Moet elke nieuwbouw woning apart opgenomen worden? Wat zijn de regels voor representativiteit? Maar ook: waarom zijn de bedragen voor de indicatieve energierekening op het energielabel zo hoog?

Philippe van der Beesen (RVO) zal zijn expertise inbrengen. Hij vertelde tijdens een NEN webinar over de uitgangspunten van het nieuwe energielabel en lichtte de informatie voor bewoners op de diverse bladen toe. Kijk vanaf 1:10:42

Het eindproduct van deze themagroep is een factsheet met antwoorden op veel gestelde vragen.

Voor wie?

Ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties aangesloten bij Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en WoningBouwersNL.

Wanneer?
Datum:
de bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 17 december 2020. Het inhoudelijke programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: via MS Teams. Je ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvang je een deelnemerslijst en een programma.

Trekker/gesprekseider: Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord ZEN)

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie