Met de bitcoin hebben we een andere manier van waardeoverdracht gevonden – via internet en zonder een derde (betrouwbare) partij erbij te betrekken die er tot nu toe altijd wel was (overheden, banken, notarissen, accountants, bankbiljetten enz.). Verder kan een bitcoin vele vormen van eigendom vertegenwoordigen en gaat dus veel verder dan ‘geld’.

Lees ook:

Blockchain: wat is het? Hoe werkt het? En wat kun jij er als projectontwikkelaar mee?

Blockchain is de onderliggende techniek van de bitcoin. De bitcoin software stelt ons in staat om één grote gezamenlijke boekhouding te voeren, openbaar voor iedereen. Dit digitale grootboek – volledig gedistribueerd over het netwerk – noemt men blockchain. In de blockchain/dit grootboek staan alle waardetransacties met bijbehorende data, tijden, saldi en eigenaren. Alle transacties worden geverifieerd door wiskundige principes/bitcoin minors die er voor zorgen dat er geautomatiseerde consensus komt tussen de nodes (van de blockchain) over de transactie > ‘shared single source of truth’. Een transactie waarmee geknoeid is, wordt niet geaccepteerd door het netwerk en kan derhalve niet gesloten worden.

Op 31 januari kijken we naar verschillende vastgoedtransacties en bespreken we de mogelijke gevolgen en mogelijkheden. Met medewerking van Dennis de Vries, KPMG

Exclusief voor vastgoedprofessionals.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie