Alleen voor leden

Lidbedrijf Van der Heijden Projectontwikkeling kreeg afgelopen oktober het startsein voor de bouw van 17 circulaire NOM woningen in de wijk Den Hoek in Helvoirt (Gemeente Vught). Tijdens de regiobijeenkomst Zuid NL gaan we een kijkje nemen bij deze bijzondere woningen in nieuwbouwwijk Den Hoek.

Op Helvoirt Net (https://www.helvoirt.net/start-met-uitvoering-zeventien-duurzame-woningen-in-plan-den-hoek-in-helvoirt/) staat dit als volgt beschreven:

Van der Heijden bouwbedrijf is in opdracht van Van der Heijden projectontwikkeling uit Schaijk onlangs gestart met het aanbrengen van de bodemlussen voor de warmtepompen van deze Nul-Op-de-Meter-woningen. De woningen vallen in het betaalbare (tot € 250.000 VON) en middeldure segment (tot € 400.000 VON).

Inmiddels zijn 16 van de 17 woningen verkocht. De 16 kopers verheugen zich op de oplevering van hun droomhuis. En dat kan zomaar sneller zijn dan verwacht. De geluiden binnen de huidige woningmarkt lijken tegenwoordig namelijk anders te klinken. Lange levertijden en personeelstekorten zorgen voor vertraging in opleverdatums. In Den Hoek is dat anders. Door prefabricage staat er straks per dag een nieuwe woning op het niveau wind-en-waterdicht.

Van der Heijden geeft aan: ‘onze ambitie is dat 75 dagen na de stort van de fundering de bewoners de sleutel ontvangen. Dan hebben zij een circulaire, klimaat adaptieve nul-op-de-meterwoning met veel comfort per vierkante meter’.

De woningen kennen een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit, belangrijk voor het milieu en klimaat. Om de beste keuze te kunnen maken voor de meest circulaire woningen is de aanbesteding vorig jaar door de gemeente gegund op basis van de zogenaamde Building Circularity Index (BCI methode). Dit is een betrouwbaar en uniform meetinstrument om de circulariteit te meten. Daarbij wordt gekeken naar de herkomst van materialen, de herbruikbaarheid en de losmaakbaarheid van materialen en elementen, waarbij er ook een weegfactor voor de milieu-impact van materialen wordt gebruikt.

Een duurzame toekomst
Van der Heijden ontwikkelt projecten vanuit het idee zelf verantwoordelijkheid te moeten nemen in het behoud van onze aarde, als het om bouwen gaat. Daarom voeren zij circulariteit en duurzaamheid tot een hoog niveau door in hun projecten.

Volgens Herbert van der Heijden, mede-eigenaar, toont het nu uitgevoerde bouwconcept aan dat dit haalbaar is. Onder andere door een demontabel casco van ‘groen’ beton en door gebruik te maken van ‘biobased’, gerecyclede en recyclebare materialen. Ook de badkamer en veel andere materialen en onderdelen zijn volledig geprefabriceerd en demontabel. En met de diverse leveranciers zijn terugnamegaranties afgesproken.

Zie ook.

https://www.vd-heijden.nl/projects/17-woningen-den-hoek/

Programma:

 • 15.15  Inloop
 • 15.45  Start programma – welkom door Regiovoorzitter René Beks
 • 15.50  Stand van zaken woningmarkt, landelijk en regionaal
  Jannes van Loon, Woningmarktonderzoeker WoningBouwersNL
 • 16.15  Een paar vragen en rondje markt
 • 16.30  17 circulaire NOM woningen
  Jesse Hijink, Projectleider Gemeente Vught
  Lauran van Poppel, Projectontwikkelaar Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling
 • 17.10  Naar Den Hoek – 10 min lopen
  Bezoek NOM woningen van Van der Heijden – met uitleg op locatie
 • 18.30  Terug bij HelvoirThuis – borrel en dinerbuffet
 • 20.00   Einde
Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie