Graag nodigen we alle ontwikkelaars en bouwondernemers in Noord Nederland uit voor een inhoudelijk overleg over de marktontwikkelingen in de Noordelijke regio. Te gast is de Friese gedeputeerde Avine Fokkens die graag met ons in gesprek gaat over de ambitieuze woningbouwplannen van de noordelijke provincies en gemeenten. Verder bespreken we natuurlijk  de regionale marktontwikkelingen en zullen we de kracht van het WoningBouwersNL Datadashboard onder de aandacht brengen. Het belooft dus een interessante middag te worden.

Fokkens en het concept Deltaplan voor het Noorden

De Friese Gedeputeerde Avine Fokkens trekt hard aan het stimuleren van de woningbouw in Noord Nederland.

In het concept Deltaplan voor het Noorden wordt de aanleg van de snelle spoorverbinding van Lelystad naar Groningen over Emmeloord, Heereveen en Drachten (de Lelylijn) gekoppeld aan het ontwikkelen van locaties voor de bouw van zo’n 100.000 woningen. Aan overheden in het noorden is nu gevraagd welke bijdrage zij kunnen leveren aan de nationale woningbouwopgave.

“Door de Lelyline komt er voor plaatsen als Heerenveen, Drachten, Leeuwarden en Groningen een volwaardige aansluiting op het stedelijk netwerk van Nederland waardoor veel meer mensen en arbeidsplaatsen goed bereikbaar worden.” Aldus adviseur Manus Barten van Studio Bereikbaar. “ De plaatsen worden aantrekkelijker voor nieuwe bewoners en kunnen het proces van verstedelijking op gang brengen waardoor Friesland, Groningen en Drenthe een noordelijk stedelijk netwerk ontstaat “.

Zie ook

https://www.lc.nl/friesland/noardeast-fryslan/Ook-Noordoost-Friesland-doet-huizenbod-duizenden-huizen-26726352.html

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1042744-fokkens-geeft-contouren-deltaplan-staten-bespreken-lelyline-en-woningbouw

https://www.noardeast-fryslan.nl/nieuwsoverzicht-0/komst-lelylijn-noordoost-fryslan-kiest-voor-kwaliteit

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie