We zitten gevangen in een bizarre nieuwe werkelijkheid die niet alleen ons sociale leven vrijwel volledig ‘on hold’ zet. Ondanks dat de bouw niet tot de vitale beroepen wordt gerekend, is het van belang dat de bouw wel door kan gaan om het grote tekort aan woningen niet nog verder op te laten lopen. De vraag is nu of die ruimte in regelgeving er is, ook als de anti-Coronamaatregelen worden aangescherpt.

Meld je aan via de aanmeldknop

Vragen die in dit kader nu spelen:

  • Ik zie dat mijn omzet terugvalt en wil aanspraak maken op de NOW voorzieningen/ het Noodfonds – hoe kwantificeer ik mijn omzetderving?
  • Onder welke voorwaarden en hoe kan ik de NOW voorzieningen aanvragen?
  • Veel regelingen zijn opengesteld voor ‘gezonde’ bedrijven en dat wil zeggen bedrijven geen rode cijfers mogen schrijven. Een ontwikkelaar is door het meerjarige ontwikkel- en bouwproces (en de investeringen die pas bij oplevering terugverdiend worden) op papier géén ‘gezond’ bedrijf. Hoe doe je dit?
  • Wie mag wanneer een beroep doen op overmacht? Wat als de opdrachtgever of een van de onderaannemers zich hiervoor contractueel heeft uitgesloten? Welke clausules zou je op kunnen nemen in overeenkomsten om je te beschermen?
  • Als de bouwplaats van hogerhand moet worden stilgelegd of door gebrek aan arbeidskracht (door ziekte of vertrek) of het uitblijven van materialen, mag de Gemeente dan op een bepaald moment de Omgevingsvergunning intrekken?
  • Welke bevoegdheden heeft de Gemeente als wordt geconstateerd dat medewerkers zich niet aan de voorschriften houden?

Onder meer deze vragen worden beantwoord tijdens het NVB Webinar ‘Coronamaatregelen’ .

Heb je een andere vraag die in dit kader speelt? Stuur deze vraag alvast door naar info@nvb-bouw.nl, zodat we deze vraag kunnen meenemen in het webinar.

Met medewerking van

mr. Yves Vlassenroot, partner Volt Advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht, bouwrecht, franchising, distributie, agentuur en andere samenwerkingsvormen. https://www.voltadvocaten.nl/yves-vlassenroot/

mr. Monica Sonderegger, advocaat | senior associate, gespecialiseerd in algemeen bestuursrecht, procesrecht, ruimtelijke ordening en bestemmingsrecht.    https://www.houthoff.com/Our-People/people/Monica-Sonderegger

mr. Coen van Rooyen, algemeen directeur NVB en gespecialiseerd in bouw- en vastgoedrecht.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie