Netwerkbijeenkomst voor de regio Zuid-Holland.

NVB trekt graag het land in om haar leden te bezoeken om ervaringen uit te wisselen en (regionale) kennis te  delen. Op 26 september 2018 is de regio Zuid-Holland aan de beurt. 

Wat ligt er op tafel?

  • Een ‘rondje’ Thermometer met actuele en regionale informatie over de koopwoningenmarkt
  • Op ontdekking met experts uit het expertteam van minister Ollongren
  • Klankborden en brainstormen met collega ontwikkelaars en woningbouwers

Het is bijna pure gekte hoe de woning- en bouwmarkten zich thans ontwikkelen. De verkoopprijzen van nieuwe huizen liggen deze zomer liefst 10% hoger in vergelijking met de zomer van het jaar ervoor. Het lijkt alsof de huizenmarkt elke keer opschakelt als het om de prijzen gaat. We zitten nu in de ‘derde versnelling’ en de vraag is: hoeveel hogere versnellingen komen er nog? Als het om de bouw- en grondkosten gaat is het al niet veel anders. Ook daar zien we enorme stijgingen.

NVB verwacht dat zowel de woningprijzen als de bouw- en grondkosten eerst nog stevig blijven stijgen. 20% of 30% erbij in de komende twee jaren? Best mogelijk. Of er daarna een harde of zachte landing komt, is alleen achteraf vast te stellen. Wat kunnen we als bedrijven doen om de huidige ‘hittegolf’ op de huizenmarkt ongeschonden door te komen? En hoe bereiden we ons voor op een eventueel heftige marktomslag?  Nico Rietdijk heeft zich deze zomer weer in het zweet gewerkt om alle cijfers op een rijtje te krijgen in de Thermometer Koopwoningen najaar 2018. Hij deelt graag zijn bevindingen en analyses tijdens deze NVB Regiobijeenkomst. 

We moeten “bouwen, bouwen en bouwen” roept iedereen, inclusief de politiek.

We bouwen te weinig. Belangrijke oorzaak: chronisch gebrek aan bouwplannen. Ook minister Ollongren onderkent dit probleem en wil de regio’s stimuleren om woningbouw meer prioriteit te geven. Zij heeft daartoe het expert-team ‘woningbouw’ ingesteld die de regio’s en gemeenten bij eventuele belemmeringen kan helpen. Wij zijn blij Jos Feijtel (voorheen o.a. burgemeester, corporatiedirecteur, wethouder en projectontwikkelaar) uit haar expert-team bereid te hebben gevonden om op deze regiobijeenkomst actief mee te denken over de mogelijkheden om eventueel ‘gestrande’ projecten in de regio vlot te trekken. Hij deelt graag zijn ervaringen uit de praktijk.

NVB Regiobijeenkomsten zijn exclusief bedoeld voor directeuren en DGA’s van NVB Lidbedrijven.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie