In navolging op de succesvolle safari naar de TU Delft vorig jaar, mogen we nu onze horizon verbreden met en ons verbazen over de studies en (product)innovaties waar vele studenten dagelijks aan werken op de RDM Innovation Dock. Ga met ons mee op safari en ontmoet en ontdek de toekomst!

Klik hier voor het flitsverslag: ‘Gevraagd: Programmeurs in de bouw’

De safari leidt ons langs de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe technologieën en de systemen die we daar mee bouwen. Nog nooit eerder ontwikkelde de mens zoveel nieuwe technologieën als nu: Robotica, Artificial Intelligence, Quantum Computing, Nano Technologie etc. Met name de integratie van deze nieuwe technologieën en die systemen veroorzaken de grote veranderingen.
  • Spacepress: Robots, drones en 3d printers veroveren bouwplaatsen. Wat betekent dit voor de ontwerper en andere leveranciers in de bouwketen? Over de opkomst van opensource software, cloud-services en nieuwe bouwtechnieken.
  • Internet of Things (IoT): Het Internet of Things vormt de basis voor o.a. smart buildings & smart cities. Bij het IoT Lab in de RDM Innovation Dock krijgen we de basisprincipes van IoT uitgelegd en bouwen we zelf een toepassing.
  • Studio RAP (Robotics Architecture production): robotische fabricage in het bouwproces. Frezen, 3D printen, hete draad snijden en wikkelen; álles kan de zesassige industriële robotarm waarvan Studio RAP gebruik maakt. Zij brengen innovatieve software oplossingen en industriële fabricage methoden naar de bouwindustrie.
  • RDM Makerspace en RAMLab: professionals en hobbyisten die dingen ontwerpen en maken en zich hierbij graag omringen door mensen met dezelfde interesses en complementaire vaardigheden, hebben toegang tot de faciliteiten en machines van de RDM Makerspace. In het RAMLab wordt on the fly metaal geprint voor de scheepvaartindustrie.
  • HoloLens: De HoloLens creëert een mixed reality. Met de bril houd je zicht op de ruimte waarin je je bevindt, maar zie je daaraan toegevoegd geprojecteerde visualisaties. De eindsituatie van een bouwproject kun je met de hololens al in de ontwerpfase bekijken en daardoor in een zeer vroeg stadium bouwprojecten valideren.

Deze excursie is tot stand gekomen in samenwerking met Katapult.

 

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie