In 2019 werd de helft van alle nieuwbouwwoningen verkocht aan beleggers en corporaties. En dat zal de komende jaren niet anders zijn. Met name in stedelijk gebied neemt deze ontwikkeling een grote vlucht. Een interessante markt dus voor de ontwikkelende bouwondernemer

Graag nodigen we je uit om twee online tafelgesprekken bij te wonen die je meer inzicht en handvatten geven bij het ontwikkelen van woningen voor de verhuur. Hoe breng je deze totaal verschillende werelden bij elkaar? Hoe houd je de prijs en kwaliteit in balans? Hoe maak je optimaal gebruik van de verschillende expertises in de samenwerking? Een verkenning in twee tafelgesprekken:

1. BOUWEN VOOR CORPORATIES – JA WE KUNNEN! (11.30 – 12.15)
De sociale huursector kent specifieke eisen. Daarom is het van belang de expertises te bundelen en nog beter samen te werken. Gelukkig weet de corporatie de ontwikkelende bouwer steeds vaker te vinden vanwege haar creatieve ontwikkelkracht en gemaakt bouwproces. Maar er zijn nog niet voldoende verbeterslagen te maken. 

Johan Conijn, Directeur Woningcorporaties Finance ideeën

Kortom: Waar liggen kansen en uitdagingen voor nieuwbouw van sociale huurwoningen?

Hoe maken we de nieuwbouw van sociale huurwoningen rendabel voor corporaties? Hoe kunnen we de bouwkosten verlagen? Is ‘conceptueel bouwen’ een oplossing? Aan bod komt een hoopvol nieuw initiatief: de  www.conceptenboulevard.nl  waarbij de corporatie in plaats van een gedetailleerd bestek een keuze maakt uit een aantal verschillende bouwconcepten.  Jannes van Loon in gesprek met: 

  • Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon,
  • Olga Görts-van de Pas, directeur Netwerk Conceptueel Bouwen,
  • Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen

Heb je geen specifieke vragen? Tijdens de pauze (15 min) is er de mogelijkheid om met een van de sprekers in een aparte sessie door te praten. Hiervoor ontvang je aan het einde van elk tafelgesprek een Teams-link.

""

2. BOUWEN VOOR BELEGGERS (12.30 – 13.15 uur)
Wat voor type beleggers zijn er eigenlijk? Naar wat voor soort woningen zijn zij op zoek? En wat betalen ze voor nieuwbouwprojecten? 

Jannes van Loon in gesprek met:

  • Robbert Arkenbout, directeur Residential Investments bij CBRE
  • Michiel de Bruine, directeur woninginvesteringen Bouwinvest
  • Menso Oosting, directeur, Fijn Wonen

Aan beide tafelgesprekken kun je actief meedoen via de chat. Heb je geen specifieke vragen? Na afloop van het 2e tafelgesprek kun je weer met een van de sprekers in een aparte sessie door te praten. Hiervoor ontvang je aan het einde van elk tafelgesprek een Teams-link. 

Blok je agenda en geef je op!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie