In circulair economisch denken staan nieuwe verdienmodellen centraal. Verdienmodellen die er voor zorgen dat grondstoffen en producten zo lang mogelijk in gebruik blijven. Innovaties in materiaal, product design en in business modellen bieden de kans om nieuwe markten en nieuwe klanten aan te boren én tegelijkertijd het milieu te ontlasten.

Duurzaamheid is verleden tijd, de circulaire economie is hier! Het kán: een sluitende businesscase én bijdragen aan een betere wereld.

Circulariteit is innoveren met nieuwe criteria. Het is een organisatievraagstuk. Technologisch is alles mogelijk. Nederland wordt wereldwijd gezien als voorloper in deze revolutie in ondernemerschap.

NVB organiseert exclusief voor haar leden een unieke excursie waarbij je in de masterclasses wordt ondergedompeld in deze nieuwe manier van ondernemen. Ook kom je dan in contact met de koplopers uit de circulaire economie.

Van afval tot electriciteit, warmte en biogas

De afvalenergiecentrale ARN is een van de modernste afvalenergiecentrales ter wereld. ARN zet (rest)afval om in energie, meststof en andere herbruikbare materialen. Onlangs haalde de Luierrecyclingscentrale van ARN nationaal het nieuws als voorbeeld van circulaire innovatie.

Directeur Gerard van Gorkum is al decennia bezig met recycling en nieuwe ecosystemen. Zijn overtuiging dat we het aan de volgende generatie verplicht zijn om de wereld op te schonen, neemt hij nogal letterlijk. Het mooie is dat het hem gelukt is er een businesscase van te maken; ARN is een (financieel) gezonde organisatie met gespecialiseerde medewerkers. Van Gorkum neemt ons mee in zijn strategische overwegingen te investeren in circulaire innovaties als een biogascentrale, een warmtenet en de luiervergassingsinstallatie.

Natuurlijk gaan we ook live een kijkje nemen op het terrein van ARN.

Na de lunch zijn we te gast bij RebelSpaces circulair ontworpen workspace (in het innovatieve Honig Complex in Nijmegen). Nadat Gerard Streng, directeur revitalisatie en ontwikkeling van Strukton ons heeft geinformeerd over de ontwikkeling van The Green House in Utrecht, gaan we tijdens de masterclasses samen met de échte koplopers in de circulaire economie aan de slag om kansen voor de eigen organisatie in kaart te brengen. Deze deskundigen, voor één keer samengebracht voor deze NVB on Tour, adviseren dagelijks bedrijven met groene concepten en duurzame businessmodellen:

Johnny Kerkhof (Start Up Mix / RebelSpaces), Mark Beumer (Het Groene Brein), Sybren Bosch (Copper8) en Marcel Jacobs (founder Circl8 en voormalig Director Supplier Sustainability Philips).

We sluiten af bij Stoom Bier & Food. waar u kunt doorpraten met de experts en met elkaar: een uitgelezen kans om nog meer nieuwe ideeën op te doen en vervolg te geven aan uw plannen!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie