Wie bouwt en ontwikkelt, komt altijd in aanraking met de fiscus. Omzetbelasting of overdrachtsbelasting? 6% tarief of 2% tarief? Of misschien helemaal vrijgesteld van belasting leveren? Wie zich goed voorbereidt, en de fiscale kneepjes kent, kan het beste bod doen op de grondpositie en mag dus aan de slag. Dat is zeker nú belangrijk, omdat grondlocaties steeds schaarser worden.

‘Gebruik de fiscale ruimte om beter te bieden op grondposities!’

Op woensdag 15 april aanstaande spijkeren we je fiscaal bij van 10:00 uur tot 11:30 uur tijdens het webinar “Belastingvoordelen”.

Fiscalist Gerton Rademaker van Dirkzwager won in november 2019 een spraakmakende zaak voor de Hoge Raad, waardoor bij transformaties van kantoren naar woningen het lage overdrachtsbelastingtarief van 2% van toepassing was. Transformaties zijn sindsdien makkelijker in de 2% overdrachtsbelasting te trekken! Maar hoe doe je dat?

Ook merkt Gerton dat berekeningen van ontwikkelaars vaak niet kloppen omdat onbedoeld uitgegaan wordt van verkeerde aannames (bijv dat je BTW moet  betalen over gemeentelijke leges).

Rademaker: “In de huidige tijd is zekerheid van belang. Wees reëel in je benadering, vermijd verschillende taxatierapporten en zorg dat jouw dossier klopt.”

Tijdens deze sessie gaat Gerton graag – op basis van voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk – het gesprek aan. Hierbij besteedt hij speciaal aandacht aan het rekenen aan de fiscale component. Hiervoor heeft hij een accuraat rekenmodel ontwikkeld waarbij in een paar klikken de fiscale gevolgen van de ingevoerde gegevens duidelijk worden.

Door je een helder en foutloos beeld te vormen van de fiscale component in het ontwikkel- en bouwproces, kan je een concurrerender bod neerleggen dan de competitie.

Heb je een vraag die in dit kader speelt? Stuur deze vraag alvast door naar info@nvb-bouw.nl, zodat we deze vraag kunnen meenemen in het webinar.

 

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie