Het gaat gelukkig goed in de bouw! Maar het zou nog veel beter kunnen, als er voldoende gekwalificeerde medewerkers zouden zijn. Tijdens de crisis hebben ruim 230.000 vakkrachten de branche verlaten en zij keren slechts ten dele terug. De bouw kampt met een imagoprobleem. En daar gaan we wat aan doen!

Hoe maken we de bouw (weer) aantrekkelijk voor de nieuwe generatie?

Onder leiding van Rens de Jong staan twee uitdagingen centraal. Op de korte termijn het gebrek aan handjes. Hoe houden bedrijven hun ervaren collega’s vast en hoe komen zij aan gemotiveerd nieuw personeel? Hoe concurrerend is de bouw op de krappe arbeidsmarkt?

Tegelijkertijd zien we de wereld razendsnel veranderen. Voortschrijdende digitalisering en robotisering drukken hun stempel op het arbeidsproces. Vergeet de enorme energietransitie niet. Hierdoor belandt ook de bouwsector in een nieuwe experimentele wereld, waar je anders opgeleide professionals voor nodig hebt.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het bouwbedrijfsleven en het werk van onze vakmensen? Welke skills en instelling heeft de ideale vakman of – vrouw eigenlijk nodig in het nieuwe bouwbedrijf? Bieden werkgevers voldoende perspectief? Wat moet er gebeuren om de bouwbranche de komende decennia een aantrekkelijke werkgever te laten blijven? Welke rol spelen de bedrijven daarbij? Hoe gaan andere branches hier mee om?

Rens de Jong legt deze vragen voor aan onder meer:

  • Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland
  • Doekle Terpstra, voorzitter UNETO-VNI
  • Piet Adema, voorzitter NVB
  • Farid Tabarki, trendwatcher en columnist FD
  • Daniëlle Braun, corporate antropoloog
  • Mathijs Bouman, macro-econoom en FD columnist

Kortom: een uitdagend programma met excellente sprekers voor ondernemers en professionals die bouwen aan vitale en toekomstgerichte bedrijven!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie