Op donderdag 18 april vindt het volgende café plaats, deze keer in samenwerking met Aedes. We gaan het dan hebben over waterstof als alternatief voor fossiele brandstoffen als aardgas.

We vernemen steeds meer over waterstof, hybridesystemen en alternatieven voor de energievoorziening van woningen. De bouwbranche is redelijk in verwarring; Nieuwbouw mag niet meer met een gasleiding tot stand komen en men twijfelt aan de houdbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van alternatieve systemen. En dan hebben we nog de bestaande voorraad die verduurzaamd moet worden. We zitten duidelijk in een transitiefase. Waar zou de markt nu (de komende 5-10 jaar) op moeten inzetten?

Tijd voor een frisse blik vooruit op deze ontwikkelingen: Professor Future Energy Systems aan de TU Delft en waterstofspecialist Ad van Wijk legt uit.

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld (De Woonplaats in Enschede) brengen we het gesprek op gang over waterstof als alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen bij de energievoorziening van woningen. Zonder al te veel in technische details te treden, gaan we op zoek naar de voor- en nadelen van waterstof. Is waterstof het ei van Columbus?

Vanuit de praktijk reageren corporatiedirecteur Frans Kooiker, Arie Houweling, directeur Bouwbedrijven bij Adriaan van Erk Groep en Eddy Veenstra, Algemeen directeur Rendo.

Rendo wil in 2030 nog slechts duurzame gassen distribueren: “Straks geen fossiel gas meer!”

Discussieer mee op donderdagmiddag 18 april aanstaande!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie