Aan alles komt een eind – ook aan het Lente-akkoord ZEN. We gaan eruit met een knal: het Lente-akkoord ZEN eindcongres, dat zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 28 september 2021 van 14.00 tot 16.00 uur in de Mauritskazerne in Ede, gevolgd door een borrel.

Het Lente-akkoord werd ondertekend op 22 april 2008. WoningBouwersNL, Aedes, Bouwend Nederland en NEPROM hebben met inhoudelijke en financiële ondersteuning van het ministerie van BZK de afgelopen 13 jaren gezamenlijk gewerkt aan zeer energiezuinige nieuwbouw met de bewoner als uitgangspunt.

De invoering van de BENG regelgeving per 1 januari 2021 is een belangrijke mijlpaal voor het programma. Na een periode van nazorg en meehelpen om alle strubbelingen rond de invoering zoveel mogelijk glad te strijken, is de doelstelling van het Lente-akkoord bereikt. En ook voor programma’s geldt, net als voor bouwprojecten: op een gegeven moment is het klaar.

Eindcongres

Het Lente-akkoord ZEN eindcongres wordt een feestje. En als alle seinen op groen blijven, daadwerkelijk een live evenement. Iedereen die betrokken was bij de totstandkoming, de groei en de bloei van het Lente-akkoord is van harte welkom. We blikken terug maar vooral ook vooruit. Welke duurzaamheidsuitdagingen liggen er nog voor ons? Wat kunnen we leren van het Lente-akkoord met de transities die de komende jaren de agenda bepalen?

Op het programma staan onder meer bijdragen van:
Diederik Samsom, kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans, die belast is met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid. Samsom ondersteunt Timmermans sinds 1 december 2019 bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet.
Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed.
Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development.
Harm Valk, senior adviseur Nieman Raadgevend Ingenieurs.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie