‘Prijswaardige praktijkprojecten Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen’

Wil jij in één uur tijd meer weten over dé topvoorbeelden van natuurinclusief bouwen & ontwerpen? Neem dan deel aan het online KAN Café, donderdag 7 oktober van 12:00 tot 13:00 uur onder leiding van Helen Visser (programmamanager Duurzaamheid Bouwend Nederland). Tijdens het KAN Café wordt de Award ‘Natuurinclusief bouwen en ontwerpen’ uitgereikt aan het meest inspirerende natuurinclusieve bouw-, verbouw- of renovatieproject van 2021. Wil jij het KAN Café online bijwonen? Meld je snel aan!

Acht inspirerende projecten dingen mee naar de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging. Dit gebeurt in samenwerking met provincie Noord-Brabant, naast een landelijke prijs is er daarom ook een Brabantse prijswinnaar. Het doel van deze prijsvraag is om bouw-, verbouw- of renovatieprojecten te onderscheiden die aantoonbaar rekening houden met de behoeften van álle gebruikers van de stedelijke omgeving: mensen én dieren.

De genomineerden

  • Dakenstroom in Kaatsheuvel, ingezonden door Unitura BV
  • Berckelbosch in Eindhoven, ingezonden door Ballast Nedam Development
  • Haags Buiten in Den Haag, ingezonden door Kampman architecten
  • Basisschool De Verwondering in Almere, ingezonden door ORGA achritect
  • Celsius in Eindhoven, ingezonden door Buro Lubbers Landschapsarchitectuur & Stedenbouw
  • New West in Amsterdam, ingezonden door Olaf Gipser Architects
  • VDG Warehouse Schiphol 1 in Haarlemmermeer, ingezonden door Schiphol Area Development Company
  • Meervleermuistorens in Amsterdam, ingezonden door Ruimtelab

In totaal werden 18 projecten ingediend, allen van hoog niveau. De aanmeldingen variëren van een groen schoolplein, tot vleermuistorens, groene daken en volledig natuurinclusieve wijken. De projecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke professionele jury bestaande uit: Eddy Nieuwstraten (Raad van Toezicht Vogelberscherming Nederland), Nico Tillie (Hoofd Urban Ecology & Ecocities Lab, TU Delft) en de vorige winnares van de Award: Nina Ravestein (oprichter PAD Landscape).

Uitreiking tijdens KAN Café
Op donderdag 7 oktober zal de jury de prijswinnaars bekend maken in het KAN Café van het Platform Klimaatadaptief Bouwen mét de Natuur (KAN). De Award werd in 2019 gewonnen door Nina Ravestein, met het conceptplan voor een natuurvriendelijke woonomgeving van 205 woningen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie