De inmiddels wereldberoemde Bosco Verticale—2  hoge appartemententorens met 800 bomen en 16.000 planten in Milaan—hebben wereldwijd talloze initiatieven voor verticale bossen geïnspireerd. En ook in Nederland verschijnen de eerste groene woontorens zoals the Valley (Amsterdam, Zuidas), Wonderwoods (Utrecht) en de Trudo Toren (Eindhoven). Maar, Nederland kent een heel ander klimaat dan Noord-Italië, kan groen op grote hoogte hier wel goed groeien? En hoe zit het met de onderhoudskosten?

Steven Delva, landschapsarchitect en oprichter van DELVA Landscape, weet alles van de (on)mogelijkheden van groene hoogbouw in de Lage Landen. Aan de hand van inspirerende projecten laat hij zien wat wel kan, maar vooral ook wat niet kan. Zo heeft een groen park op vijf-hoog vaak een veel positiever effect op klimaat en biodiversiteit dan een boom op elke verdieping. Kortom, laat u deze sessie inspireren door een realistische kijk op groene hoogbouw.

Op donderdag 17 maart, van 13.00 uur tot 14.00 uur, presenteert Steven Delva zijn inzichten. Gespreksleider is Coen van Rooyen, WoningbouwersNL.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie