In april 2024 start het KAN platform voor het vierde jaar met het KAN Leertraject. Het KAN platform biedt tijdens dit Leertraject ‘De basis voor natuurinclusief ontwikkelen’ aan om leergierige ontwikkelaars, bouwers, ambtenaren en andere projectbetrokkenen de mogelijkheid te geven om in korte tijd hun kennis en ervaringen rond klimaatadaptief en natuurinclusief ontwikkelen en bouwen flink bij te spijkeren.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Opzet Leertraject
Het leertraject bestaat uit drie dagen op verschillende locaties, verbonden met het leerdoel. ’s Ochtends lessen, ’s middags excursie.

Dag 1: Kijken met de natuurinclusieve bril op (situatie, natuurdoelstellingen, wensen)
Locatie: de Kersentuin, Utrecht

Dag 2: De plek en de middelen (specifieke diersoorten en natuurmaatregelen)
Locatie: GWL-terrein en Vertical, Amsterdam.

Dag 3: Ecologie & verdichten (beheer en onderhoud, kosten en baten, collectief groen en gemeentelijke kijk)
Locatie: de Groene Kaap en Rijnvliet, Rotterdam

Data
De drie dagen vormen samen één geheel. Als je je aanmeldt voor het leertraject, meld je je aan voor alle drie de data. De data zijn: vrijdag 12 april, vrijdag 14 juni en vrijdag 13 september, steeds van 9.30-16.00 uur.

De docenten zijn, net als de voorgaande jaren:

  • ir. Maike van Stiphout, directeur DS landschapsarchitecten, docent Academie van Bouwkunst.
  • dr. ir. Robbert Snep, senioradviseur Groene Steden WUR.
  • Jip Louwe Kooijmans, ecoloog bij Van der Goes en Groot en mede-auteur van het boek ‘Nederlandse vogels in hun domein’ (Vogelbescherming, 2021).

Aan de hand van hun gezamenlijke rapport ‘Leren van natuurrijke woonbuurten uit het verleden’ nemen ze deelnemers bij de hand in de wereld van klimaat- en natuurdoelstellingen en -wensen, en leer je de basisprincipes. Ook ga je mee op locatiebezoek en leer je met een andere bril te kijken. Door de expertise van de docenten en de kleine groep deelnemers (max 15) kun je gericht je vragen stellen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie