Op 12 november hebben enkele van onze leden in het Catshuis gesproken met premier Rutte en minister Van Veldhoven over de stikstof- en PFAS problematiek en de vastgelopen woningmarkt. 

Omdat deze problemen de vergunningverlening de afgelopen maanden plat hebben gelegd – en het hierdoor opgelopen tekort niet snel wordt ingelopen – hebben we bij de minister aangedrongen om te kijken naar wat nu al wel kan. Zo is het idee van ‘De Snelle 100’ ontstaan. De minister en de premier zijn dolenthousiast over dit plan en werken er graag aan mee. De Snelle 100 werkt als volgt:

De minister wil voor kansrijke plannen capaciteit vrijmaken. De lagere overheden een handje helpen, zogezegd. Hierom vraagt de minister nu aan (bouw)bedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten, provincies en NVB-leden om een lijst van 100 woningbouwprojecten aan te leveren, die vastgelopen zijn. Het gaat daarbij om projecten die een bijdrage leveren aan het wegwerken van de woningtekorten. We weten allemaal dat het Rijk veel van haar bevoegdheden heeft gedecentraliseerd. Maar dat wil niet zeggen dat de minister niet kan helpen waar ze kan.

Daarom vragen we jullie om onze lijst met 100 projecten te vullen.

Geef aan waar jouw locatie ligt, wat er nodig is om het plan te versnellen en op welke manier je wilt dat de minister eraan bijdraagt. Wij brengen jullie plannen over aan de minister. Zij heeft toegezegd zich persoonlijk voor deze 100 plannen hard te maken. Wees zo duidelijk en concreet mogelijk. Dit helpt ons om druk op de ketel te houden.

Meld je aan en vul de lijst in. De inschrijving voor deze projecten sluit 15 januari om 20.00 uur. We hopen dus snel van jullie te horen!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie