In 2040 leven 4,7 miljoen 65+ -ers in Nederland waaronder 2 miljoen 80+-ers (CBS). Dit is 26% van de totale bevolking.

Waar en hoe gaan de toekomstige ouderen wonen? De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie. Hoe passen we onze woningbouwproductie aan op de wensen van deze groeiende doelgroep?

Een hedendaagse visie op wonen en zorg vraagt om heel wat creativiteit vanuit architecten, overheden, stedenbouwkundigen, bouwers én opdrachtgevers.

Woonzorgcomplex Margaretha is een mooi voorbeeld van een toekomstbestendig en duurzaam woonmodel voor mensen met of zonder directe zorgvraag. Het werd recent prachtig verbouwd en vormt een parel in het historische stadscentrum van Kampen.

De bijzondere samenwerking tussen partijen heeft geresulteerd in een topprestatie en maakt langer zelfstandig wonen door ouderen mogelijk. In het woonzorgcomplex komen verschillende woonvormen en faciliteiten samen: huur- en koopwoningen afgestemd op de woonwensen en

zorgbehoefte voor ouderen die graag in een beschermde omgeving wonen.

En er zijn meer goede voorbeelden van bouwen voor deze doelgroep! Op 9 maart geven vakgenoten uitleg over de totstandkoming en succes van hun seniorenproject.

NVB en Kenniscentrum 60plus slaan de handen ineen en nodigen u van harte uit voor een uniek seminar waar theorie en praktijk in één middag samenkomen. Ontmoet een boeiend netwerk, doe nieuwe ideeën op die u kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw (bouw) plannen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie