In 2050 telt Nederland ruim 5.650.000 60-plussers. De nieuwe generatie senioren staat anders in het leven en koestert andere verwachtingen dan de huidige generatie ouderen. Zij willen langer op zichzelf blijven wonen en zelf de regie houden over hun woonomgeving. Een woonomgeving waar – als dat nodig wordt – ook zorg kan worden geboden. Een bijzonder voorbeeld dat inspeelt op deze nieuwe verwachtingen en de bijbehorende ontwikkelingen is het appartementencomplex Calla in Rijnsburg.

Calla bevat 98 leeftijdsbestendige luxe fullservice huurappartementen voor 50-plussers en is een plandeel van het grote project De Bloem van De Raad Bouw. Alles in dit wooncomplex staat in teken van ontzorgen en dit op alle welzijnsniveaus. Sociale veiligheid en gemeenschapszin worden gewaarborgd door verschillende centrale woonvoorzieningen. De gezamenlijke kookstudio, de luxueuze activiteitenruimtes en de comfortabele wellness faciliteiten met zwembad faciliteren een actieve levensstijl, ontmoeting en sociale interactie tussen de bewoners. Financiële ontzorging wordt in Calla gerealiseerd door een unieke financieringsconstructie, waardoor gegarandeerd wordt dat bewoners gerust oud kunnen worden in hun huurappartement. Op deze manier worden luxe seniorenwoningen wel degelijk betaalbaar. Daarnaast zorgt het doordachte, duurzame ontwerp van KOW met aandacht voor technologie en smart living voor een aangename en zorgeloze ervaring.

Een ander bijzonder voorbeeld is AQUAradius. Dit project is zijn tijd ver vooruit. Terwijl de overheid zoekt naar beheersbare en betaalbare oplossingen in zorg en welzijn voor senioren, ontwikkelden de deelnemers van AQUAradius als eerste in Nederland volledig zelf een concept waarin ze langdurig zelfstandig kunnen wonen en maximaal zelfredzaam zijn. De saamhorigheid, betrokkenheid bij het bouwproces en actieve aandacht voor welzijn houdt de zorg lang buiten de deur. Johan Riezebos,directeur** Ter Steege Bouw Vastgoed** begeleidde hen bij het hele project.

Na een eerste succesvolle bijeenkomst in Kampen vorig jaar, slaan NVB en Kenniscentrum 60plus opnieuw de handen ineen. We nodigen u van harte uit voor dit nieuwe seminar. Ontmoet een boeiend netwerk en leer nieuwe ideeën en concepten kennen die u kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw (bouw)plannen. Wees welkom en laat u inspireren!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie