De vraag naar betaalbare nieuwbouwwoningen overstijgt het aanbod. Voor de bouwsector betekent dit een uitdaging om snel meer woningen te bouwen. Tegelijkertijd is in de bouwsector in korte tijd een tekort aan productiecapaciteit ontstaan. Dit leidt tot meer prijsdruk en belemmert snelle opschaling van de bouwproductie.

Voor woningcorporaties ligt er een gezamenlijke opgave om snel betaalbare woningen te realiseren, die voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van duurzaamheid en waarvan de kwaliteit aansluit bij verschillende doelgroepen. Innovaties in de bouwsector kunnen daarbij behulpzaam zijn.

Het toepassen van vernieuwende productiewijzen en producten begint bij de bekendheid ervan. Daarom organiseert Aedes samen met enkele partners van de Vernieuwingsagenda (w.o. Bouwend Nederland, De Stroomversnelling, UNETO-VNI, NVB-bouw en Platform31) in het najaar een Fabrieks- en Inspiratietour. Onder het motto “Zien is geloven!”

Tijdens deze tour geven 5 innovatieve bouwbedrijven en hun installatiepartners inzicht in de wijze waarop zij door hun vernieuwende wijze van produceren, een bijdrage leveren aan het versnellen van het bouwproces, de betaalbaarheid en verhoging van de kwaliteit van de geleverde woningen. Voor bestuurders, directeuren vastgoed, portefeuillemanagers en toezichthouders van corporaties en installateurs een goed moment om zich te laten inspireren en kennis te maken met voorlopers in de bouwsector en hun werkwijzen.

De Fabriekstour bestaat uit 5 etappes:

 • Donderdag 22 november 2018
  Hendriks Coppelmans en Unica Energy Solutions (Boekel, Noord-Brabant)
 • Donderdag 13 december 2018
  Bouwgroep Dijkstra & Draisma/Breman Techniek/Betonson (Dokkum, Friesland)
 • Donderdag 10 januari 2019
  Bouwbedrijf BAM (Veenendaal, Utrecht)
 • Donderdag 31 januari 2019
  Hegeman Bouwgroep (Almelo, Overijssel)
 • Donderdag 14 februari 2019
  Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Installatie Techniek (Wognum, Noord-Holland)

 

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie