Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni 2022 organiseert WoningBouwersNL een tweedaagse excursie naar de Solar Decathlon Europe in het Ruhrgebied.

De Solar Decathlon Europe is een internationale competitie waarbij het doel is om bestaande gebouwen op een innovatieve manier te verduurzamen. Dit jaar doen 18 teams van verschillende universiteiten uit 11 landen mee aan de wedstrijd. Onder de deelnemers bevinden zich twee Nederlandse teams.

Het team van de TU Delft presenteert een plan om van alle 847.000 Nederlandse portiekflats een ‘energiepositieve optopping’ te geven. Een module die niet alleen twee nieuwe lagen met extra woningen creëert, maar de flat óók energieneutraal maakt..

Het team van de TU Eindhoven heeft een houten huis ontwikkeld dat geïsoleerd wordt met faseveranderingsmaterialen. Ook helpen allerlei slimme innovaties om duurzaam leven te stimuleren, bijvoorbeeld doordat je digitale munt krijgt wanneer je duurzame doelen haalt.

Benieuwd naar hoe dit precies werkt? Kom dan mee op de excursie. In Wuppertal kunnen we namelijk deze prototypes bezoeken en in gesprek gaan met de uitvinders. Verder is er volop ruimte om te netwerken en we beginnen donderdag na aankomst met een excursie in het Ruhrgebied.

Schrijf je hiernaast in voor de excursie Solar Decathlon Europe, Wuppertal, 16 & 17 juni

Voorlopig programma

Donderdag 16 juni

  • 9:45 uur          vertrek van station Arnhem naar Düsseldorf (aankomst 11:33) *
  • 12:00-13:30    inchecken bij hotel en welkomst lunch
  • 14:00-18:00    Excursie in het Rurhgebied
  • 19:00-21:00    Netwerkdiner

Vrijdag 17 juni

  • 8:00-9:30        Ontbijt
  • 9:30-17:00      Excursie naar de Solar Decathlon Europe
  • 17:26-19:13    Trein terug, Dusseldorf naar Arnhem *

Eigen bijdrage voor de complete excursie (inclusief diner en overnachting) : €250,-

* Het is ook mogelijk om op eigen vervoer naar Dusseldorf te komen maar de trein is natuurlijk wel zo gezellig en duurzaam!

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie