Vanaf februari organiseert KAN Bouwen iedere eerste donderdag van de maand een online KAN Lunchcafé van 13.00-14.00 uur. Hét moment om, na een gezonde lunchwandeling, inspiratie op te doen voor jouw natuurinclusieve project! Ervaringsdeskundigen en experts delen hun kennis en geven praktische tips.

Op 4 februari gaan we van start met Lessen uit Kerckebosch Zeist. Evert-Jan Roelofsen (directeur WOM Kerckebosch) en Paul Kersten (landschapsarchitect, wUrck) delen lessen en tips, opgedaan tijdens hun langdurige betrokkenheid bij deze natuurrijke gebiedsontwikkeling.

Een bijzonder fraai voorbeeld van natuurinclusief ontwikkelen is de ontwikkeling Kerkebosch, gelegen in het oostelijk deel van Zeist en grenzend aan een natuurgebied. Binnen deze wijkvernieuwing wordt gewerkt aan kindvriendelijke, natuurrijke buurten die aansluiten op het landschap. Bos en hei zijn de belangrijkste dragers van het plan.De bestaande 706 huurappartementen uit de jaren ’50 verdwijnen grotendeels om ruimte te bieden aan zo’n 1.100 woningen in een mix van 50% sociale sector en 50% vrije sector, van starterswoningen (huur/koop) tot en met vrije kavels en alles daar tussenin. Verder komen er 100 zorgwoningen, een brede school en een multifunctioneel centrum Binnenbos. Er blijft 1 blok met 74 appartementen staan, dat duurzaam gerenoveerd gaat worden. Voor de gebiedsontwikkeling is door de gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch opgericht. Bureau wUrck is als landschapsarchitect in opdracht van WOM Kerckebosch vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp en de ontwikkeling.

Praktische informatie

Datum: donderdag 4 februari 13.00-14.00 uur (via MS Teams)

Voor wie: Professionals werkzaam bij bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten, (landschaps-)architecten en stedenbouwkundige bureaus op zoek naar kennis en inspiratie op het gebied van klimaatadaptief bouwen met de natuur.

Aanmelden voor 4 februari kan alvast : ga naar het aanmeldformulier.

Het KAN Lunch Cafe vindt plaats op iedere eerste donderdag van de maand van 13.00-14.00 uur. Noteer de data vast in je agenda en houd de KAN-website in de gaten voor het programma.

Donderdag 4 maart
Donderdag 1 april
Donderdag 6 mei
Donderdag 3 juni

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie