Een gezonde woning is een goed geventileerde woning. In een woning met genoeg ventilatie slaap je beter, ben je minder vaak ziek en ben je productiever. Aandacht voor binnenlucht in de woning is broodnodig. Want de kwaliteit van de lucht in een woning is veel slechter dan we denken. Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht.

Een woning goed isoleren én tegelijk ook goed ventileren klinkt in vele oren nog steeds als een tegenstelling. Ventileren kost inderdaad energie, maar is noodzakelijk voor ieders gezondheid. Tijdens de dag van de Binnenlucht  maakt u kennis met de nieuwste inzichten en innovaties en gaat u naar huis met praktisch toepasbare kennis.

De dag begint met plenaire lezingen van o.a. key-note spreker Michael Rutgers, directeur Longfonds. Vervolgens kunt u kiezen uit deelsessies. Een greep uit de sessies:

 • Een luchtdichte woning ventileert beter.

  Met o.a. André Meester (VLA) en Willem Koppen (Koppen Bouwadvies)

 • Gezonde kooklucht.

  Met o.a. Claudia Bouwens (Lente-akkoord) en Piet Jacobs (TNO)

 • De wondere wereld van Binnenlucht. Stroomt de lucht zoals de pijltjes in de tekening of gaat het in het echt toch iets anders?

  Met o.a. Marco Hofman (ISSO) en Rob van Holsteijn (VHK)

 • ‘Binnenlucht voor dummies’. Praktische informatie voor bewoners (en dat zijn we allemaal).

  Met o.a. Milieu Centraal en Onno van Rijsbergen (Woonbond)

Waar en wanneer?

De Dag van de Binnenlucht vindt plaats op donderdag 2 november 2017. Locatie: congrescentrum 1931 in Den Bosch. Ontvangst vanaf 9.30 uur. Start inhoudelijke programma van 10.00 uur tot 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor wie?

De Dag van de Binnenlucht is gericht op iedereen die betrokken is bij wonen en woningbouw, zowel bewoners als bouwprofessionals: consumenten, corporatiemedewerkers, projectontwikkelaars, bouwers, installateurs, adviseurs, vastgoedbeleggers, ambtenaren gemeenten en rijksoverheid, fabrikanten en toeleveranciers. Er is maximaal plaats voor 200 deelnemers.

Deelnamekosten

Deelnamekosten bedragen € 95 per persoon. Leden van VACpunt Wonen en leden van huurdersorganisaties van de Woonbond zijn vrijgesteld van deelnamekosten.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie