Cobouw onderzoeksjournalist Thomas van Belzen presenteert de podcast Doorzagen, deze week met Coen van Rooyen.

“Minister De Jonge is hard voor zijn ambtenaren. Ze moesten allemaal hun vakanties annuleren, vanwege allerlei nieuwe woningbouwprogramma’s.” Dat zegt Coen van Rooyen, directeur van WoningbouwersNL, in de nieuwste aflevering van Doorzagen (42). Maar zijn ze ook met zinnige dingen bezig? “In mijn ogen niet. Wat ze doen is zonde van hun tijd.”

Hugo de Jonge ambieert de productie van jaarlijks honderdduizend woningen. Het wil nog niet zo lukken. Hij heeft tegenwind. De prijzen schieten omhoog, gemeenten hebben te weinig mensen met verstand van bouwzaken en corporaties klagen over een gebrek aan betaalbare locaties. Coen van Rooyen, directeur van WoningbouwersNL, waarschuwt dat er een storm op komst is en ziet ambtenaren hun tijd verspillen. Veel meer tijd moet volgens hem worden uitgetrokken voor het maken van nieuwe woningbouwplannen.

“De woningmarkt is een vuurtje dat al veel eerder is aangestoken, eigenlijk is het een soort veenbrand die al heel lang aan het doorgaan is.”

Valt dit vuurtje te blussen? En zo ja, hoe dan? Luister direct naar de nieuwste aflevering van Doorzagen waarin Thomas van Belzen in gesprek gaat met Coen van Rooyen.

 

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie