Woensdag vierden we ons 90 jarig verjaardagfeest, het WoningBouwersNL jubileumfeest.
We mochten vele leden en relaties verwelkom bij het Circus van Onzekerheid in de historische mengvoederfabriek DeFabrique te Utrecht. Een uitgebreid programma met daarin ook keuze voor verschillende sessies die allen goed bezocht werden.

Na een ontvangst door acrobate Mizai Kobi opende spreekstalmeester Joris Beulink het Circus van Onzekerheid.
Zangeres Nynke Laverman bekeek de mensheid vanuit de toekomstige generaties. Hoe kijken zij naar de keuzes die wij nu maken?
Daarna volgde een openingswoord van minister Hugo de Jonge die ons feliciteerde en vaststelde dat mensen die de respectabele leeftijd van 90 jaar bereiken, meestal wat beter kunnen relativeren. Er is tegenwind, maar ook die tijd gaat weer een keer voorbij en de uitdagingen voor de samenleving zijn groot genoeg om de schouders er gezamenlijk onder te zetten.
Coen van Rooyen overhandigde namens de leden van WoningBouwersNL het eerste exemplaar van ons jubileumboek ’90 jaar samen woningen bouwen’ aan de minister. Een prachtig boek dat Pop-Up City samen met ons heeft gemaakt.

Mathijs Bouman deed vervolgens een belangrijke oproep: laat het idee los dat de economie niet meer te redden is. Houd vooral ook je personeel vast, want dat is je belangrijkste bezit zodra de economische tegenspoed weer voorbij is. We praten elkaar inmiddels een recessie in op basis van verkeerd berekende inflatiecijfers en totaal overtrokken rentebeleid.
RTL Midden-Oosten Correspondent Olaf Koens nam ons mee in zijn wereld: hoe gaan mensen in oorlogssituaties om met onzekerheid? Zijn les voor de aanwezigen: plan niet te veel. Nederlanders willen alles tot in de puntjes voorbereiden en raken van slag als het niet loopt zoals verwacht, maar mensen in oorlogssituaties laten zien hoe veel je kan bereiken als je niets voorbereid en gewoon doet wat nodig is.
Trendwatcher Jeanneke Scholtens leerde ons wat toekomstdenken is. Wie wil er straks 130 jaar oud worden indien dat mogelijk wordt? En als je dat scenario voor je ziet, hoe bereid je je voor op die toekomst?

Als afsluiter liet illusionist Jan Reinder ons zien dat we met samenwerken meer kunnen dan we zelf denken, en dat we zelfs staal kunnen buigen met slechts wilskracht en positief denken.
Zangeres Ruth Jacott vatte daarna de de dag muzikaal samen: “We bouwen huizen om orkanen te weerstaan, <…> het wil alleen nog niet zo lukken om de vrede te bewaren…”

We willen alle leden en relaties hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze fantastische dag en we beloven ook de komende 90 jaar alles te doen om de belangen van onze leden te blijven behartigen.

 

Foto Nynke Laverman door Hans Tak

 

Bekijk ook de aftermovie

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie