Het actieprogramma Klimaatadaptief bouwen met de natuur is nu digitaal live via het magazine van Biind. Sinds de maatregelen door de coronapandemie zijn ingetreden, is het duidelijker dan ooit dat we groen op loopafstand van de woning moeten hebben. Dat doel streeft het actieprogramma ‘Klimaatadaptief bouwen met de natuur’ (KAN) na, een initiatief van de brancheorganisaties WoningBouwersNL, NEPROM en Bouwend Nederland.

Het KAN-programma is per 1 januari 2020 gestart, in samenwerking met het Ministerie van BZK, het programma DuurzaamDoor en de Participatietafel Biodiversiteit van RVO. Ook partijen als NL Greenlabel, IVN Natuureducatie, de WUR en Staatsbosbeheer zijn aangesloten. Het doel van het programma: natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen op gebouw-, wijk- én gebiedsniveau integreren in de werkwijze van bouwers en ontwikkelaars.

“Wij willen klimaatadaptatie en natuur zodanig combineren dat dit voor de bewoners aantrekkelijke groene woonmilieus oplevert”

Een kick-off van het KAN-programma werd door de coronamaatregelen afgelast, maar wel werd een eerste stap gezet met een rondetafelgesprek begin maart. Onze beoogde sprekers van de afgeblazen kick off zijn voor dit artikel geïnterviewd.

In het artikel van Magazine Biind kun je het volgende lezen:

  • de visie achter het programma
  • 11 adviezen voor natuurinclusieve projecten
  • Visie van sprekers over natuurinclusieve onderwerpen (Jelle de Jong, directeur van IVN Natuureducatie – Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel – Robbert Snep, sr. onderzoeker Groene Steden bij Wageningen University & Research (WUR) – Hiltrud Pötz, eigenaar van atelier GROENBLAUW)
  • Vervolgstappen (zal binnenkort vermeld worden op de website van Biind, nadat praktijkvragen en -problemen van deelnemers bij de kop zijn gegrepen en waarna in themagroepen is gezocht naar mogelijke oplossingen)

https://magazine.biind.nl/4-2020/klimaatadaptief-bouwen-met-de-natuur/

Gerelateerde artikelen

Ben je nog niet uitgelezen? We hebben nog veel andere mooie artikelen, daar kun je op bouwen.

Wil je ook WoningBouwer worden?

Geef dan nu een boost aan je ondernemerschap en sluit je aan!

Meer informatie